VUČIĆ U RAZGOVORU SA MLADIMA: Ostanite u Srbiji živi se sve bolje

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

To je, kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić konstatovao, u procesu globalizacije veoma teško, a i članice EU to znaju – da su, posle učlanjenja u EU, građani iz siromašnijih zemalja odlazili u bogatije.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa podmlatkom Evropske narodne partije (EPP) da je očuvanje mira i stabilnosti preduslov za napredak i ekonomski razvoj naše zemlje, a da će u budućnosti od ključnog značaja biti da pokušamo da zadržimo mlade u zemlji.

To je, kako je konstatovao, u procesu globalizacije vrlo teško, a i članice EU to znaju – da su, posle učlanjenja u EU, građani iz siromašnijih zemalja odlazili u bogatije.

 

– Pokušaćemo razliku u bogatstvu prema zapadnim zemljama da smanjimo u narednom periodu, kako bismo sačuvali dobar deo naših mladih da ostanu u zemlji – poručio je Vučić.

 

On je podmlatku partija iz EPP grupe u Evropskom parlamentu rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu, putu očuvanja mira i stabilnosti u našem regionu, te da je motor razvoja Evrope i regiona.

Advertisements

Istakao je da su, posebno u ovom regionu, neophodni puna posvećenost, rad i opredeljenost za mir, ali i poštovanje drugih naroda.

– U Srbiji smo ponosni na činjenicu da izuzuetno poštujemo žrtve drugih naroda iz prethodnih sukoba i sami gonimo one koji su počinili ratne zločine, a pripadaju našem narodu, i s tim ćemo nastaviti – rekao je predsednik Srbije.

Uz očuvanje mira i stabilnosti možemo, kako je kazao, da napravimo i veću ekonomsku uniju na Zapadnom Balkanu, u kojoj naši kamioni ne bi čekali na granicama po dva do pet dana, u čijim okvirima bi imali u potpunosti slobodnu trgovinu, izjednačen veći broj taksi, carina i poreza, te prostor za brži ekonomski rast svih zemalja i privlačenje većeg broja stranih investitora.

 

Ukazao je da političke partije, koje pripadaju EPP, a čiji je SNS pridruženi član, imaju najveću odgovornost u današnjoj Evropi, jer su najvažnije i najmoćnije partije koje u njihovim zemljama imaju vlast ili su najdominantnije opozicione stranke.

PINK.RS

Advertisements

error: