VUČIĆ U FABRICI: Braćo Turci povećajte plate našim radnicima

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Kampanja “Budućnost Srbija” počela je 7. februara, a cilj predsednika Vučića je da građanima predstavi sta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali da čuje sugestije i primedbe građana.

 

Velika Plana – Nastavljajući kampanju “Budućnost Srbije”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Podunavski okrug, a posetu je započeo ranim jutrom u Velikoj Plani, posle koje je produžio u Smederevsku Palanku.

10.54 – Poseta Selevcu i proizvođačima jaja. Vučić je posetio danas preduzeće Mikros Union u Selevcu, koje je jedan od najvećih proizvođača jaja u zemlji.

 

Firma Mikros Union d.o.o. Beograd je osnovana 1990. godine, a živinarstvom se bavio od 1996. godine. Kapacitet farme je 180.000 koka nosilja, a godišnje proizvode i isporuče 60 milona jaja.

Advertisements

Firma ima 90 zaposlenih. Pored farme imaju i sektor za trgovinu žitarica. Godišnji promet firme je tri milijarde dinara, a rade za velike trgovinske lance i snabdevaju beogradske vrtiće, preduzeća i javne ustanove. Uz predsednika Srbije u Selevcu su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar finansija Siniša Mali.

 

– Znači i ovde kao i kod vas u Turskoj, glavnu reč vode žene – rekao je Vučić, a onda pitao da se radnicama povećaju plate. Turski vlasnik mu je onda rekao da je već povećao, a Vučić njemu: “Hajde, hajde to još malo”.

Predsednik je, tokom obilaska pogona, rekao da država do sada nije pomogla toj tekstilnoj kompaniji, ali da će od sada to činiti, na različite načine, subvencijama po zaposlenom, jer je značajan svaki zaposleni radnik. “Najvažnije je da u ovo vreme sledeće godine umesto 124, imaju 400 zaposlenih”, podvukao je Vučić. On je ukazao da je u Velikoj Plani i tom delu Srbije sve uništeno.

 

ESPRESO.RS

FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: