VUČIĆ U DAVOSU: Nije istina da su Srbi siromašan narod

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mnoge priče o stanju ekonomije u zemlji, opaske da opozicija u Srbiji ne poštuje novinare i obećanje da će se truditi da stanje u oblasti slobode medija popravi sažetak su Vučićevog izlaganja na konferenciji „Sloboda medija u krizi“ na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

 

“Pomenuću vam jedan primer, da biste mogli da naučite nešto iz mog slučaja. Na jednoj konferenciji u Poljskoj, Metju (Karuanu Galicija, sin ubijene malteške novinare Dafne Karuanu Galicija) se pripremao i dobio je informacije od srpskih novinara da je situacija u Srbija kritično loša. Zatim je rekao: Mislimo da će Srbija biti naredna zemlja u kojoj će neki novinar da strada. Međutim, to se desilo u druge 4 zemlje.

 

Ja ovde nisam da se branim, niti da napadam Metjua, ali nešto se desilo čak i u Srbiji. Jedan čovek je napisao nešto u lokalnim novinama protiv lokalnih moćnika. Na naše iznenađenje, napali su mu garažu i podmetnuli požar koji se proširio na prvi sprat njegove kuće. Onda sam se setio Metjuovih reči, iako nisam mislio da se to može desiti u mojoj zemlji”, rekao je Vučić, govoreći o napadu na novinara gročanskog portala Žig info, Milana Jovanovića.

Advertisements

„Posle tog slučaja sam naučio da budem oprezan i baš zato moramo da završimo taj slučaj. Ja ne kritikujem novinare kao naša opozicija koja govori za novinarke da su kurve i drolje“, dodao je Vučić i dodao da Srbija nije kriminilizovala lažne vesti i da on ne zna kako to može da se uradi, pre svega zbog društvenih mreža.

 

„Nismo dobili najboekonomske reforme, na ovo drugo nisam ponosan“, rekao je Vučić.lje ocene od Reportera bez granica i organizacije „Freedom house“. Kako sam sa jedne strane ponosan na 

„Juče sam razgovarao sa Reporterima bez granica i pozvao ih da dođu u Srbiju i da nam pomognu, naročito kada je u pitanju državna pomoć medijima. Siguran sam da ću za godinu ili dve da budem ovde i da ću moći tada da budem ponosan na reforme u oblasti slobode medija“.

Predsednik Srbije negira da je srpski narod većinski siromašan a da je situacija stabila još gora pre nekoliko godina za vreme prethodne vlasti.

 

Dnevni Žurnal / KRIK
FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: