VUČIĆ U ANKARI: Rekao sam Turcima da uzmu sve što mogu u Srbiji!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Vučić se zahvalio predsedniku Turske na svečanom dočeku, koji mu je priredio, a kojim je, kako je rekao, Srbiji ukazana velika čast.

– Mislim da su ljudi u Srbiji mogli da budu oduševljeni i vide poseban respekt na koji je naša zemlja naišla u Ankari. Oni to umeju da cene i sledeći put kad budete dolazili, potrudićemo se da vas dočekamo na još višem nivou, a jednako i punog srca kao prvi put kad ste dolazili – istakao je šef srpske države.

 

Ukazao je da je Turska “najveća sila” na Balkanu, što, smatra, treba da je jasan odgoivor onima koji se pitaju koliki je uticaj Turske, i u pitanjima koja su od značaja za našu zemlju.

Vučić je napomenuo da Srbija nijednog trenutka nije krila da ne može da podrži pučiste u Turskoj, koji ruše demokratsku i legitimnu vlast.

Advertisements

 

– I pre većih i važnijih saveznika Turske, u toj teškoj noći Srbija je izašla sa javnim izjavama i osudom napada na demokratiju i Erdogana, jer smo principijelno štitili međunarodnopravni i ustavni poredak svake zemlje članice Un, u tom slučaju Turske -napomenuo je predsednik Srbije.

 

Vučić je podvukao da Srbija u Turskoj prepoznaje partnera i nastavlja saradnju.

– Nastavićemo ozbiljnu saradnju na svim poljima, ne samo u oblasti privrede, nego i u oblasti društva, sporta, kulture – kaže Vučić, koji je među prisutnima u sali prepoznao legende i turske i srpske koškarke i zahvalio im što su došli.

 

Bukvalno sam im rekao uzmite u Srbiji sve što možete a mi ćemo se već odužiti – napomenuo je predsednik.

 

IZVOR: Pink / FOTO: Agencije

Advertisements

error: