VUČIĆ STOPIRAO ISTRAGU O MIRKOVIĆU! Lider NRP neće biti poslat u zatvor

Podeli vest sa drugima!
  • 23
    Shares

Advertisements

Kako saznajemo od odlično obaveštenih izvora bliskim predsedniku Aleksandru Vučiću, zvanično dalje insistiranje o istragama vezano za slučaj “Paketići” i “Timok” biće obustavljeni.

 

Naši izvori su takođe potvrdili da je Mirković dobio nepravosnažnu presudu od godinu dana kako bi se deo javnosti zadovoljio, jer je prethodnih godina dosta ljudi bilo hapšeno pa pušteno. Ovog puta nepravosnažna kazna od godinu dana zatvora morala je da zavara deo građana. Ali, pravosnažne osuđujuće presude, po svemu sudeći neće biti. Samim tim, Mirković neće ići u zatvor i pasoš će mu i zvanično biti vraćen. 

 

Ipak naši izvori insistiraju na tome da postoji mogućnost da Mirković dobije uslovnu kaznu, što bi značilo da će biti na slobodi ali i zvanično kriv.  Na taj način obe strane bi se donekle zadovoljile.

 

Ostali akteri koji su za sada dobili uslovne (nepravosnažne) kazne, trebalo bi da takođe budu oslobođeni zbog navodnih afera, tokom donošenja konačnih pravosnažnih presuda.

 

Zanimljivo je da je izjava pevača Ace Lukasa bila kritično važna, jer je odbio da učestvuje u “pakovanju” afere Mirkoviću. 

Advertisements

Deo vlasti koji je pokušao da napakuje Mirkoviću aferu, bio je zabrinut nakon odbijanja Lukasa da ih podrži u lažima, tako da su mu preko gradskih vlasti u znak “prijateljstva” dodelili novogodišju tezgu kako bi on zaboravio njihov predlog da zajedno unište Mirkovića. Lukas o tome neće govoriti u medijima (čak i ako ga Mirković nagovori).

 

Lukas će upravo zbog toga da dobije 50,000 evra kako bi pevao za doček Nove Godine.

 

Ipak informacije vezano za Lukasa i Novogodišnji posao morali bi uzeti za dozom rezervnosti, jer dokaza konkretnih nema.

 

Naši izvori napominju da je LIČNO Aleksandar Vučić ovim stavio tačku na “slučaj Mirković”, jer nije bio zadovoljan kako su oni iz njegovog okruženja traljavo uradili istragu. 

 

Do sada se predsednik Srbije nije mešao u slučaj, ali je nakon donošenja nepravosnažne presude, dobio zainteresovanost da učestvuje. Samim tim, Mirković je već sada donekle slobodan čovek.

Izvor: Dnevni Žurnal – Aleksandra Marković, Stefan Gojković

 

 

 

 

Advertisements