VUČIĆ STIGAO U HRVATSKU! U centru Zagreba čuje se srpska himna

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zagreb — Predsednik Srbije stigao u Zagreb, odmah nakon sletanja aviona na zagrebački aerodrom uputio se ka rezidenciji hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

 

Vučića je na Pantovčaku dočekala hrvatska predsednica, na čiji poziv je i doputovao u dvodnevnu posetu Zagrebu, a priređen mu je i svečani doček, uz počasnu gardu vojske i intoniranje himne “Bože pravde”.

Susret je započeo uobičajenim protokolom za državne službenike. Zanimljiv je detalj koji je uočio reporter B92.net da je na rukavu kaputa Kolinde Grabar Kitarović izvezeno “hrabrost”.

Advertisements

Nakon protokolarnog rukovanja ispred zgrade predsedništva, Grabar Kitarovićeva i Vučić uputili su se na sastanak, nakon koga će se obratiti medijima.

 

Sa Vučićem su u Zagreb otputovali i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, Veljko Odalović, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Nemanja Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivica Kojić, šef Kabineta predsednika, Tatjana Jović, spoljnopolitički savetnik predsednika Republike, i Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije.

 

B92

Advertisements

error: