VUČIĆ STIGAO U AZERBEJDŽAN: Dočekan uz najviše počasti

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Bakuu je u toku plenarni sastanak delegacija Srbije i Azerbejdžana, kojim predsedavaju predsednici Aleksandar Vučić i Ilham Alijev, a kako Informer.rs ekskluzivno saznaje, postignut je sporazum o strateškoj saradnji dve zemlje u oblasti ekonomije, građevinarstva, pravosuđa, ali i sporta.

 

U predsedničkoj palati Zaguljba u Bakuu danas je održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Azerbejdžana, kojim predsedavaju predsednici Aleksandar Vučić i Ilham Alijev, a srpski predsednik ukazao je na rastući potencijal saradnje dve zemlje.

Kako saznajemo, azerbejdžanske kompanije spremne su da investiraju u Srbiju čak 300.000.000 evra.

 

Prema našim saznanjima, postignut je dogovor da azerbejdžanska kompanija “Azvirt” bude angažovana na završetku radova na obilaznici oko Beograda, koji će biti finansirani bez dodatnih zaduženja i završeni u rekordnom roku.

 

Takođe, azerbejdžanski investitori poznati po izgradnji najluksuznijih hotela u Moskvi, veoma su zainteresovani za izgradnju nekoliko takvih hotela i u Beogradu.

Advertisements

Dogovor o saradnji postignut je i u oblasti sporta, a pre borilačkih sportova kao što su džudo i rvanje, u kojima Azerbejdžanski sportisti postižu vrhunske rezultate.

Obraćajući se medijima nakon sastanka, predsednik Vučić je indirektno potvrdio naša saznanja rekavši da je u Baku došai sa “pola resora” vlade, jer Srbija želi što bolje odnose u što više oblasti.

 

– Izgradnja saobraćajnica, saradnja u oblastima zdravstva, sporta, kulture.. u svim tim oblastima možemo da dosegnemo daleko više nivoe – smatra predsednik Srbije i navodi da je moguća i vojno-tehnička i vojno-obrazovna saradnja.

 

Čestitao je Alijevu na tome što je Azerbejdžan ostvario rast od 3 odsto u nenaftnom sektoru i podsetio da Srbija već treću godinu za redom ima suficit u budžetu što joj otvara prostor za što veću saradnju sa Azerbejdžanom i investiranje u budućnosti.
Napomenuo je da je verovatno prvi predsednik koji je posetio Baku nakon ubedljive pobede Alijeva na predsedničkim izborima.

 

IZVOR: Informer / FOTO: Predsedništvo

Advertisements

error: