VUČIĆ: Sledeće godine prosečna plata biće 55,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Novom Sadu, odgovarajući na pitanja novinara, da su takse od 100 odsto na srpsku robu na Kosovo anticivilizacijske , da je izvesno da Srbija neće da prizna Kosovo, najavljujući da će 31. januara sledeće godine prosečna plata u Srbiji biti 470 evra.

 

Po njegovim rečima, Evropska unija na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ima dovoljno instrumenenata da objasni prištinskim vastima uvođenje taksa. Upitan kako komentariše „navode opozicije da on vodi politiku mržnje“, Vučić je odgovorio: „Ja sam predsednik Republike i imam različito mišljenje od njih.

 

Kao što ja ne branim njima da iznose svoje stavove, tako ni ja neću da krijem koji su moji stavovi.

Gnuišam se onih koji na bilo koji način primenjuju fizičko nasilje. Za mene je teška situacija kada prete silovanjem i kad tuku novinarke ispred mesta na kojem rade. Užasno je nasilje to što se dogodilo Borku Stefanoviću. I zato sam zadovoljan što je policajac bio taj koji je postavio svoja leđa i spasao Stefanovića i još dve osobe i što su napadači pohapšeni istog sekunda“.

Advertisements

 

Vučić je rekao da „kad je ubijen Ranko Panić, protivnik bivšeg režima, i ta vest se nije pojavila 15 dana, a kad se pojavila, niko se nije izvinio“.

On je poručio opoziciji da „ne pikušavaju da izazivaju nasilje, jer zna kakve su nečije ideje i šta pokušavaju“. „Mi ćemo da čuvamo mir. Na demonstracijama protiv mene, koje su bile brojne, a ne baš masovne, niko nije stradao“, rekao je Vučić.

 

Na pitanje da komentariše „reči Dragana Đilasa da će oterati sve investirore iz naše zemlje“, i „Jeremićevu izjavu da je u toku crtanje granica naše zemlje“, Vučić je odgovorio: „Ljudi koji su rasprodali sve fabrike i uništili celu Srbiju, i 300 miliona evra zaradili za četiri godine, bolje bi bilo da nešto iz svojih džepova odvade i vrate svom narodu umesto da govore kako će da proteraju investitore. Svaki uspeh Srbije vam smeta. U januaru, 31. januara, prosečna plata će biti će biti 470 evra. Bahatost nečija ide do krajnjih granica jer polaze od toga koliko su oni krali“.

 

PINK.RS / DANAS.RS

Advertisements

error: