VUČIĆ SE OSVETIO NIŠU! 35 radnika sa aerodroma dobilo otkaz!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Čak 35 radnika angažovanih na opsluživanju putnika, robe i vazduhoplovstva, kako kažu u Javnom preduzeću Aerodrom Niš, ostalo je bez ugovora o radu, jer na zahtev za saglasnost Vlade Srbije za njihovo produženje nisu dobili nikakav odgovor.

 

Radnicima su ugovori na određeno istekli 1. maja, a pošto je njihovim zapošljavanjem prekoračen zakonski limit koji je 10 % od broja zaposlenih “za stalno”, kako kažu u Aerodromu, za produžek radnog angažmana morali su da dobiju saglasnot Vlade Srbije.

 

Iako su takvo “aminovanje”, dodaju, dosad dobijali već 3 puta na po 4 meseca, ovog puta se to nije desilo.

 

Iz Aerodroma je, tvrde, Gradu Nišu upućen zahtev, koji je trebalo da bude prosleđen Vladi Srbije, ali šta se sa njim dogodilo, u ovom gradskom preduzeću kažu da ne znaju.

Advertisements

Aerodrom je Gradu Nišu uputio zahteve na propisanim obrascima 30. marta. Nemamo saznanja o daljem postupanju Grada Niša, koji po Zakonu prosleđuje zahteve Komisiji Vlade. S obzirom da nismo dobili obaveštenje niti rešenje Komisije, 1. maja 2018. godine nisu produženi ugovori o radu za 35 zaposlenih – kažu u Aerodromu.

 

Zbog novonastale administrativne zavrzlame, kako kažu u Aerodromu, ulažu se veliki napori da se situacija reši i dodaju da se vazdušni saobraćaj bez obzira na to, odvija po redu letenja i nesmetano.

 

Pitanje da li je gradska vlast uopšte prosledila zahtev za produženje ugovora o radu Vladi Srbiji i šta se dalje sa njim dešavalo, novinari Južnih vesti su mejlom uputili Kabinetu gradonačelnika Niša Darku Bulatoviću. Odgovori se očekuju narednih dana.

 

IZVOR: Južne Vesti / FOTO: Arhiva

Advertisements

error: