VUČIĆ SE OBRATIO: Priznaj narode da nisi došao na silu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

19:36 Građanima se obraća Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. Njegov izlazak na binu pratili aplauzi, ovacije…

 

Na početku obraćanja pozdravio je mađarskog ministra Sijarta, a potom pozvao Srbe koji su na skup došli peške sa Kosova da dođu na binu i budu sa njim.

– Beskrajno vam hvala na ovolikoj podršci – kazao je Vučić.

 

– Znam da nikad više neću govoriti pred više ljudi nego što ih je ovde!

– Hoću da se zahvalim svima koji su došli iz različitih krajeva, Republike Srpske, Bijelog Polja, Pljevalja, Vukovara, Severne Makedonije… Pokazali smo jednu stvar: u ma koliko država da živimo, jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da nam uzme! Da pripadamo istom narodu, imamo isti jezik i kulturu!

 

– Pokazali ste da želite modernu, uspešnu Srbiju. Pokazali ste da ne poštujete one koji prete i koji bi Srbiju da ruše. Ja o političkim protivnicima neću reći ništa. Govoriću o budućnosti Srbije.

Advertisements

– Moj posao kao predsednika Srbije je da čuvamo mir. Srbi su možda u 20. veku imali najviše ratova. Želim da u 21. veku nemamo nijedan! Da nemamo nove ratne junake, da nam junaci budu oni koji će da izvoze softvere i najbolje proizvode u sve krajeve sveta – kazao je Vučić.

 

– I dalje se takmičimo za dolazak Folksvagena. Srbija je i dalje u igri – kazao je Vučić.

– Imaćemo 10,000 digitalnih učionica, da nam zemlja bude digitalizovana i moderna. Ali ćemo 5.000 digitalnih učionica pokloniti i Republici Srpskoj kako bi naša deca mogla da uče i rade. Hoćemo da naša deca budu podjednako uspešna kao deca Zapadne Evrope.

 

Vučić je u jednom trenutku počeo da se smeje uz napomenu da je prethodnih dana slušao priče kako je narod doveden na silu na miting: Kažu da ste sendvičari i plaćenici daste došli na silu, priznaj narode da nije tako. Sada smo svi mi zajedno i vas je više nego nas političara, ako smo išta slagali i naterali vas to sada recite.

 

IZVOR: Kurir / Dnevni Žurnal
FOTO: AMG

Advertisements

error: