VUČIĆ: Putin mi tokom parade pokušao prodati rakete

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Rusije u trenutku kada su ispred nas prolazili sistemi “pancir” i “uragan” došapnuo mi je da je to prava stvar za nas i da su se odlično pokazali u Siriji – obelodanio je šef države.

 

Šef države kaže da Putin odlično poznaje rusko naoružanje i da mu je u trenutku kada su ispred njih prolazili sistemi “pancir” i “uragan” došapnuo da je to prava stvar za Srbiju i da su se odlično pokazali u Siriji, napominjući da je “uragan” veoma skup za nas, dok mogućnost nabavke “pancira”, o čemu su ”Novosti” juče pisale nije dodatno komentarisao.

 

”Za Putina je najradosniji trenutak bio prolazak tenka T-34 sa beloruskog fronta. To je podsećanje na Drugi svetski rat i legendarni ruski tenk koji izlazio na kraj sa najmoćnijim nemačkim ‘leopardima’. Ali se meni u više navrata naginjao da kaže – ovo oruđe nam se pokazalo veoma dobro u Siriji, ovo bi trebalo i vi da razmotrite. Ovo je pokazalo najveću efikasnost”.

 

Posebno mi se obratio kada su u pitanju bila dva sistema – jedan je “pancir S”, a drugi “smerč”, rekao je Vučić.

Advertisements

Dodao je da kada je reč o sistemu “uragan smerč” nemamo mogućnosti i ne možemo to sebi da priuštimo u ovom trenutku.

RAKETNI SISTEM PANCIR

Putin mu je, kako je kazao, rekao da su ti sistemi pokazali izuzetnu snagu, efikasnost u pravoj borbi, ne vežbovnim aktivnostima već u dejstvima u Siriji.

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: Epa

Advertisements

error: