VUČIĆ: Putin me je upitao kako sam uspeo da smanjim penzije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nikada nisam do kraja zadovoljan svojim radom i radom svojih prijatelja, ali zadovoljan sam time što su javne finansije uređene, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

On navodi da ga je tokom jednog ručka u Rusiji predsednik ove zemlje pitao kako je uspeo kada je reč o penzionim reformama.

– Jednostavno, morali smo. Starosna granica se pomera svuda, i u Rusiji i u Nemačkoj, duži je životni vek. Nema u državi dovoljno novca, čak i najbogatijim poput Nemačke, da 30 godina isplaćujete nekome penziju koji je manje ili isto toliko radio. Svuda se sada pomeraju granice. To je jedini način da ruska država opstane. Ja sam mu rekao da smo dugo pripremali tu meru, borili se. To su najteže mere, jer je teško ljudima objasniti zašto bi to neko uradio. Išli smo na smanjenje penzija i plata, reformu, i to je dalo rezultate – istakao je Vučić.

 

Govoreći o penzijama, Vučić je rekao da će uskoro, za petnaestak dana, penzioneri primiti prve uvećane penzije.

Advertisements

 

– Uspeli smo da smanjimo nezaposlenost, uspeli smo da smanjimo javni dug, na Balkanu smo šampioni u privlačenju investicija, pomerili smo se na “Duing biznis” listi, a ovih dana samo i na drugim listama, pa pre i Hrvata, pa se kod njih podigla bura – kazao je Vučić.

Naveo je da je država u svemu ovome uspela vodeći računa o siromašnima, i da će to tek raditi, kao i da će oni živeti bolje.

 

– Morali smo da prođemo kroz užasno težak period fiskalne konsolidacije – kazao je on, istakavši da je ekonomija u Srbiji zdrava i na zdravim nogama.

Predsednik Srbije rekao je da će pre kraja meseca u Kliničkom centru Srbije otvoriti “sajber nož”.

 

BLIC.RS

 

Advertisements

error: