VUČIĆ PROTIV NARODA: Proteste u Nišu su organizovale strane službe!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Proteste građana Niša zbog poklanjanja aerodroma, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je tupavim, a tvrdi i da ima dokaze da su u organizaciju demonstarnata “upetljani i faktori iz inostranstva”. Ni koje dokaze ima, ni o kakvim “faktorima” je reč, predsednik nije objasnio.

 

 

Vučić navodi, kako prenosi B92, da je potpisao da ne sme da iznosi tajne, ali da dokaza ima “koliko hoćete”.

Brojne navodne dokaze predsednik Vučić, ipak, ne otkriva.

A kad vidite da postoje oni iz inostranstva koji su i za te demonstracije zainteresovani i da žele i da ih podstaknu, onda se zapitam šta sam ja to zgrešio – rekao je Vučić za televiziju Pink.

 

On je naglasio da ne razume proteste u Nišu, jer aerodrom prelazi “iz državne u državnu svojinu, a i na jednom i na drugom nivou je ista partija na vlasti”. Opet je ostao nedorečen, jer nije precizirao u kakvoj su vezi vlasništvo nad aerodromom i partijska pripadnost.

Advertisements

 

Dodao je i da se Nišlije ponašao kao da aerodrom prelazi u ruke Butana ili Nepala. Predsednik je naveo i da Aerodrom “Konstantin Veliki” po Ustavu pripada državi.

Međutim, u Ustavu Srbije nigde ne piše ko treba da bude vlasnik aerodroma, a u članu 97. samo piše da u nadležnost Republike spada “režim i bezbednost u svim vrstama saobraćaja”.

 

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

 

Južne Vesti

Advertisements

error: