VUČIĆ PREVARIO PORODICU MALOG ALEKSE – Ništa od zakona protiv nasilja!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ovde se ne radi o politici već o interesima dece koji su prioritet. Iskreno, nadala sam se da će Aleksin zakon biti usvojen, ali zaista ne znam zašto do toga nije došlo.

 

Skupština Srbije usvojila je Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a Draganu Janković, majku pokojnog Alekse, koji se ubio 2011. zbog vršnjačkog nasilja, je pogodilo to što ni tu nije uneta nijedna odredba iz Aleksinog zakona, koji na usvajanje čeka dve godine.

 

– Ovde se ne radi o politici već o interesima dece koji su prioritet. Iskreno, nadala sam se da će Aleksin zakon biti usvojen, ali zaista ne znam zašto do toga nije došlo – priča za Kurir Jankovićeva:

Advertisements

– Razočarana sam jer smo se borili, a za tu borbu smo dobili šamarčinu. Ne znam sada da kažem da li ću nastaviti da se borim ili ću sačekati neka druga vremena. Što se tiče Skupštine i političara, mislim da su oni stavili tačku na tu priču. Pitam se da li je na nedonošenje Aleksinog zakona uticalo to što sam na izborima dala podršku jednom čoveku koji mi je pomogao u borbi. Pitam se da li je to cena – razočarana je majka pokojnog Alekse Jankovića.

Podsetimo, Aleksin zakon predat je Skupštini krajem 2015. godine i bio je predstavljen Odboru za prava deteta u februaru 2016. godine.

Kurir / M. B.

Advertisements

error: