VUČIĆ PRETI: Neće mene niko ponižavati u Zagrebu ja sam hrabar!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Aleksandar Vučić u ponedeljak započinje dvodnevnu zvaničnu posetu Hrvatskoj, poručuje da nije zabrinut za bezbednost. Želim da zajedno učinimo nešto za budućnost.

 

IDEM u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost. Mir i stabilnost je moja ključna poruka. Ne sekiram se zbog kampanje koja se tamo vodi protiv mene. Ne dozvoljam da Srbija bude ponižavana. Ne dodvoravam se ni srpskom narodu, neću ni hrvatskom rukovodstvu.

Ovo je, uoči današnje zvanične posete Zagrebu, poručio predsednik Aleksandar Vučić, dodajući da veruje u dobru nameru koleginice Kolinde Grabar Kitarović.

 

Kako je najavio pred novinarima, razgovaraće se o bilateralnim odnosima – pitanjima granice i nestalih, odnosu prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji, unapređenju ekonomskih odnosa, evropeizaciji celog regiona…

 

Na pitanje da li postoji mogućnost da tema razgovora bude i ratna odšteta, jer na njoj insistira hrvatski premijer Andrej Plenković, Vučić je istakao da za našu stranu nema tabu tema i da će Plenković dobiti ozbiljan odgovor.

Zbog najavljenih protesta u Hrvatskoj, celokupne atmosfere pred posetu i poziva da se tokom nje drže spuštene roletne, predsednik je rekao da ne misli da postoje bezbednosne pretnje:

Advertisements

 

SRPSKE ZASTAVE

PRETPOSTAVKA je da će se srpske zastave u Zagrebu postaviti tek u ponedeljak, kako bi se izbegli eventualni incidenti. Gde će se vijoriti, niko se od zvaničnika nije izjašnjavao.

– Ne plašim se, vodiće računa o meni tamo, ali očekujem da će biti i raznih trikova, i uvredljivih reči.

Naveo je i da ga se ne tiče to što će neko da ga nazove četnikom:

 

– Ni sa očeve, ni sa majčine strane slučajno se dogodilo da niko nije bio u četnicima. Ako pričaju o poslednjem ratu, moj otac je iz Čipuljića kod Bugojna. Hrvati su nam spalili sve kuće, mi nijednu. Možda se po uvredama i napadu koje neko organizuje ponajbolje vidi njegova slabost, a ne onog koga vređate.

 

Na pitanje da li je Deklaracija koju su on i predsednica Hrvatske potpisali 2016. godine mrtvo slovo na papiru, Vučić je odgovorio da nije, jer će neki Srbi u Hrvatskoj dobiti struju, dok je Srbija asfaltirala puteve u Tavankutu.

 

NOVOSTI

Advertisements

error: