VUČIĆ PRETI NARODU: Onaj ko mi bude pretio ima da ide u zatvor!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić konačno je i sam potvrdio natpise medija koji traju već mesesc daan a odnosi se na promenu zakona tačnije dopunu već postojećeg o pretnjama i sankcijama uglednim građanima ali i državnicima.

 

Po toj dopuni zakona 10 godina je prosečna moguća kazna onima koji budu javno pozivali na linč, smrt ili rušenje državnog poretka. Zanimljivo je da se po prvi put u istoriji ovaj zakon odnosi i na one koji prete preko društvenih mreža, portala i blogova kao i foruma. Na taj način internet se izjednačava sa realnim životom.

Advertisements

Predsednik Vučić negirao je da je on zatražio promenu zakona ali da ga svakako podržava jer pošten i normalan svet ne ide okolo i ne preti javnim ličnostima sa ubistvom. On kaže da je važno znati da ovaj zakon ne znači ukidanje slobode govora i kritike već sankcionisanje onih najgorih.

-Šta bi vi da trpim da me neko vređa, ponižava i iznosi neistine. Da neko preti javno da će me ubiti ili nagraditi nekoga ko će to uraditi umesto njih? Da li je to vama normalno? U svakoj modernoj zemlji to se strogo sankcioniše. Pretiš mi? I hoćeš da to hiljade ljudi vidi da i njih motivišeš? Može ali ideš u zatvor prijatelju, pa da odslužiš drug zajednici i da naučiš nešto o lepom ponašanju – rekao je predsednik.

IZVOR: Dnevni Žurnal

Advertisements

error: