VUČIĆ PORUČUJE MLADIMA: Ostanite u Srbiji, ćutite i radite!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je ugovore o zaposlenju za nekoliko od ukupno 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

 

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je ugovore o zaposlenju za nekoliko od ukupno 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji, a najbolja među njima, Maša Josipović, koja je sa prosekom 10,00 završila studije i dobila stipendiju Kembridža, rekla je da je ovim činom ostvarena najveća želja diplomaca medicine, da rade i usavršavaju se među svojom porodicom i prijateljima.

 

Predsednik Vučić uzvratio je danas uverenjem da mladim ljudima merilo uspeha ne treba da bude odlazak iz zemlje, već da doprinesu promeni okruženja u kojem žive.

Advertisements

 

On je najavio da će svakih šest meseci država tražiti novih 50 najboljih diplomaca omogućavajući im specijalizaciju, doktorske studije, što je, kaže, najbolji način ulaganja u zdravstvo.

Vučić je naglasio da ovaj dan nije samo veliki dan za diplomce, već i za državu, jer su oni dobili dobar razlog da ostanu u svojoj zemlji.

 

„Kada govore da nešto bez mene ne bi moglo da bude, nije to da se ulizuju, nadam se, kada sastavjaju te svoje najave i govore, to je samo zbog jedne stvari, a to je što smo 2014. imali hrabrosti, a u tome jesam učetsvovao, da teškim merama stvorimo ambijent i uredimo javne finansije, čime smo omogućili da vas 100 najboljih može da dobije priliku da gradi budućnost ne samo za sebe, već i za celu zemlju”, objasnio je on.

 

IZVOR: Novosti / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: