VUČIĆ PORUČIO NIŠLIJAMA: Plakaćete od sreće koliko se dobro živi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio danas u Nišu da će u našoj zemlji biti sve bolji uslovi za život građana i sve više posla.

 

Vučić je nakon sastanka sa gradonačnikom Niša Darkom Bulatovićem, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga, rekao da će dati punu podršku za još brži razvoj tog dela zemlje.

 

“Spremni smo dalje da pomažemo Nišu i Pirotu, Vranju i Prokuplju”, rekao je Vučić. On je rekao da finansijska situacija u Vranju i Leskovcu mora da se popravi, ali da su razgovarali o “živim projektima” u tim gradovima i mogućnosti izgradnje gasovoda.

 

Vučić je rekao da će država, kada “Vansi” preuzme beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, ulagati u niški aerodrom “Konstantin Veliki” i u aerodrom Ladjevci. On je rekao da će do kraja godine biti otvoreni putevi iz Niša ka Skoplju i Solunu, kao i ka bugarskoj granici, a da bi uskoro trebalo da počne izgradnja puta Niš-Pločnik, ka Tirani i Draču u Albaniji.

Advertisements

 

Vučić je rekao da će Vlada Srbije obezbediti dodatnu podršku za industriju drveta i nameštaja u Kuršumliji, više od 200.000 evra za Agro-kompleks u Bojniku, dodatnu podršku za Gadžin Han i druga mesta.

“Ja ću sa predsednicom Vlade (Anom Brnabić) da vidim koji su dodatni programi koje možemo da radimo za jug Srbije. Ako ostanemo bez stanovništva i industrije džabe nam i putevi i sve drugo što radimo za našu zemlju”, rekao je Vučić.

 

Vučić je naglasio i da je veoma zadovoljan današnjim otvaranjem fabrike Cumtobel u Nišu, gde će raditi 1.100 radnika.

 

“U Cumtobelu će raditi 10 odsto inženjera. Sutra ćemo otvoriti fabriku Imi, gde će raditi 500 inženjera. Ponosan sam što je u Nišu nezaposlenost smanjena sa 36.000 na 25.000 ljudi. I dalje moramo da se borimo i spustimo još više”, rekao je on.

Kako dopisnici javljaju, Vučić je u šali rekao da će mnogi građani Niša verovatno od sreće i zaplakati u bliskoj budućnosti jer će uvideti da se obistinilo sve ono što je obećao u proteklom vremenu, kad je reč o boljitku života.

 

TANJUG / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: