VUČIĆ: Poneću sliku svog pokojnog dede kod Putina

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra zajedno sa predsednikom Rusije učestvovati u tradicionalnoj šetnji povodom obeležavanja godišnjice pobede nad fašizmom “Besmrtni puk”.

 

Vučić je rekao da je velika čast za Srbiju što će njen predsednik prisustvovati Vojnoj paradi koja se u Moskvi tradicionalno održava povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Povodom učešća u šetnji “Besmrtni puk”, rekao je da će se kretati sa stotinama hiljada građana koji nose portrete svojih rođaka, koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

Advertisements

 

“I moji roditelji su našli fotografiju pokojnog dede kojeg su ustaše ubile, tako da ću ja ići pored predsednika Putina da pokažem da želimo da sačuvamo pamćenje na one koji su stradali od fašizma u to teško vreme i sa željom da se to vreme nikada ne ponovi”, naglasio je Vučić.

Svake godine na Dan pobede u koloni “Besmrtnog puka” hodaju hiljade ljudi držeći u rukama transparente s portretima svojih rođaka koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je i ranijih godina u akciji “Besmrtni puk” u Moskvi, a prošle godine je u šetnji nosio portret svog oca, učesnika Velikog otadžbinskog rata.

 

IZVOR: Mondo

Advertisements

error: