VUČIĆ PATETIŠE NA RTS-u: Kriv sam što sam živ!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da zna da su prebijanje Đurića naredili najviši zvaničnici Prištine. “Da smo mi to uradili ne bi nas niko spasao”.

 

On je, na Pasuljanskim livadama, gde je održana pokazna vežba Vojske Srbije, rekao i da ne zna kada i kako da pregovara sa zvaničnicima Prištine, za koje zna da su naredili hapšenje direktora Kancelarije za KiM. “Ne znam da vam kažem da li ćemo nastaviti razgovore sa Prištinom jer ni sam ne znam kako ćemo”, rekao je Vučić.

 

Takođe, kako je rekao, svima bi trebalo da bude jasno da Priština sama o svemu ne odlučuje, već to umesto nje rade sponzori njene nezavisnosti.

Odgovarajući na pitanja novinara o razgovoru s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić je rekao da mu smetaju ocene nekih medija u kojima se on kritikuje zbog razgovora s Putinom.

 

“Razgovarao sam sa svima i razgovaram sa svima. Ne postoji niko u Evropi ko ne razgovara s Putinom. Danas ću razgovarati i sa Erdoganom, razgovarao sam i sa Federikom Mogerini, istog dana”, istakao je Vučić.

“Ja ništa više ne razumem. Moj posao je da razgovaram sa svima i sve upoznam sa situacijom na KiM i tražim odgovore”, rekao je Vučić. Dodaje da je teško razgovarati sa nekim ko je sponzor nezavisnosti Kosova, a to su SAD. “One to i ne kriju i s tim se ponose, kao i neke zapadne zemlje. Kada s njima razgovarate vidite da je Albancima sve dozvoljeno”, kaže Vučić.

Advertisements

 

“Da se ne daj bože dogodilo da smo mi pretukli bilo kog Albanca ne bi nas na kugli zemaljskoj spasio niko. Bila bi to glavna vest, bili bi prokazani, žigosani….Ovoga puta su gledali da se prećuti. Odvratno mi je to licemerje njihovo, kada nemaju hrabrosti da kažu kakve su odluke napravili 2008. onda prozivaju obe strane. Ja imam hrabrosti to u lice da kažem svima. Moj posao je da štitim Srbiju”, istakao je predsednik Srbije.

 

Prema njegovim rečima, zapadni lideri strašno se, kako kaže, nerviraju kada im se pokažu papiri, sa izuzetkom Mogerini koja je imala hrabrosti odmah da dođe u Beograd. “Kada im pokažete papire o poslatim papirima, tri puta poslatim, kada vide da nema odgovora, kada ne znaju šta da vam kažu, onda kažu ‘pa mi to moramo sada da prevaziđemo'”, kaže Vučić.

 

Rekao je i da Srbija hoće da čuva mir i to je naš najvažniji cilj, ali i dodaje “da svi hoće da prihvatimo krivicu za nešto u čemu nismo učestvovali”. “Jesmo li mi vukli nekog kao psa i jesmo li mi kao stoka to radili? Nismo. Ali smo krivi što smo živi, krivi smo što smo Srbi i ne vidim nikakvu drugu krivicu”, zaključio je on.

B92

Advertisements

error: