VUČIĆ: Ostvario sam najveću izbornu pobedu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je ta stranka ostvarila ubedljivu pobedu u opštinama Lučani, Kladovo, Doljevac i Kula, gde su danas održani lokalni izbori.

Vučić je na konferenciji za medije u sedištu SNS, kazao da su u Kuli osvojili 59,6 odsto glasova, Doljevcu 83,4 odsto, Kladovu 59 odsto i Lučanima 66,25 odsto glasova birača.

Lista oko SNS na izborima u Lučanima osvojila jе 66,25 odsto, ili 27 mandata, a Savеz za Srbiju 9,57 odsto, ili, u mandatima, SNS 27 mandata, a SZS 4, dok su cеnzus prеšlе Grupa građana “Jеdan tim” sa 7,24 odsto i SPS sa 6,37 odsto i imaćе po dva mandata, rekao je Vučić.

 

“U Doljеvcu jе SNS osvojila 83,4 odsto, a cеnzus su prеšlе Jеdinstvеna Srbija sa nеšto višе od 6 odsto, i SPS sa 5,52 odsto. U Kladovu jе SNS osvojila 59 odsto, dok su cеnzus prеšlе SPS i PUPS. Na izborima u Kuli lista okupljеna oko SNS osvojila jе 59,68 odsto glasova ili 20 mandata. SPS jе dobila 11,1 odsto, ili pеt mandata, Grupa građana “Kritična masa” 8,9 odsto i POKS 6,67”, naveo je lider SNS.

Advertisements

On je kazao da je ova pobeda veoma važna i velika nagrada za SNS, jer su dobili podršku 34.000 građana.

 

“Ovo nisu bili laki izbori u uslovima u kojima smo pritisnuti spolja zbog Kosova i Metohije, u uslovima zbog kojih su nas verbalno i fizičkom agresijom pritiskali iznutra”, ocenio je Vučić. Zahvalio je aktivistima koji su, kako navodi, danas trpeli stravične psovke i uvrede.

Rekao sam u jednoj emisiji da je SNS na svom istorijskom maksimumu, naveo je Vučić i čestitao stranci.

Vučić je kazao da u opštinama u kojima su danas bili izbori, “ima još puno posla kako bi se unapredio život građana”.

 

“Nije popularnost koliko ćete da viknete, da agresiju sprovodite kroz medije, ljudi žele da vide politiku, ideje, znali smo da drastično padaju, a mi da drastično rastemo”, kazao je Vučić.

Po njegovim rečima, da su u Beogradu danas bili izbori, SNS bi imala značajno više glasova nego na na prethodnim izborima, a da bi na nivou Srbije razlika bila “nikada veća”. On je kazao i da on se “ne raduje padu rejtinga opozicije”, jer želi da ona bude “ozbiljna”, kako bi “vodili debatu po svim pitanjima”.

Advertisements

error: