VUČIĆ: Obećavam živećete bolje za 5 godina!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — MMF i Svetska banka predviđaju da će Srbija biti nosilac privednog rasta u regionu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Procene su da će Srbija imati kumulativni rast, koji će na kraju 2023. biti za čak 21,1 odsto veći nego u 2018.

“Možda ćete reći, ‘jes malo blesav Vučić, ali…'”, naveo je on i istakao da želi da prenese šta kažu MMF i Svetska banka za Srbju za narednih pet godina.

 

Vučić je rekao da to kaže da bi građani videli kakva ih budućnost čeka u narednom periodu.

“Kažu da će srpska prvireda u narednom petogodinšnjem period rasti prosečno godišnje za četiri odsto. Na kraju 2023. BDP će biti kumulativno veći u odnosu na 2018. za čak 21,1 odsto. Nijedna zemlja sa kojom se Srbija graniči neće imati viši kumulativni rast od srpskog”.

Advertisements

 

Vučić je naveo da će prema projekcijama Svetske banke Srbija 2020. biti nosilac rasta regiona sa realnim povećanjem privredne aktivnosti od četiri odsto, dok će ostale zemlje Zapadnog Balkana beležiti sporiji rast.

 

“MMF previđa da će BDP po glavi stanovnika, što je pokazatelj životnog standarda, 2023. iznosti 10.394 dolara, što je u odnosu na 7.207 dolara u 2018. povećanje od 44 odsto. To je ono što oni oni vide u Srbji zbog naše ozbiljnosti što ste vi uradili u prethodnom periodu. Jer, ovakve projekcije ne dolaze za neodgovorna i neozbiljna rukovodstva. Obećavam vam bolji život kroz 5 godina”, istakao je predsednik.

 

IZVOR: B92 Portal

FOTO: Tanjug

Advertisements

error: