VUČIĆ OBEĆAO DOKTORIMA: Imaćete veće plate nego ikad!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će zaposlenima u zdravstvu plate biti znatno uvećane i da se to povećanje odnosi posebno na medicinske sestre koje rade najteže poslove.

 

“Ovo su najmodernije mašine koje možete da pronađete na najmodernijim kllinikama i najrazvijenijim zemljama. Nastavićemo da ulažemo, a počinjemo i izgradnju novog Klinickog centra u Beogradu”, rekao je Vučić na otvaranju Onkologije dva, zahvaljujući kojoj od Nove godine više neće biti listi čekanja.

 

On je rekao da danas najveći problem predstavlja odlazak fizičara i inženjera, najstručnijeg kadra, koji zbog znatno većih primanja odlaze u inostranstvo. Prema Vučićevim rečima to je katastrofalno, jer Srbija u njihovo obrazovanje puno ulaže, a nakon toga ne može da im ponudi odgovarajuću platu.

Advertisements

 

Drugi problem su medicinske sestre, koje, između ostalog i na intenzivnoj nezi i onkologiji, rade najteže poslove – kupaju preminule, zbrinjavaju ranjene. Dodao je da one ne žele to sve da rade za 35-40.000 dinara.

 

“Ranije smo imali od 120 do 150 njih koji se jave na konkurs, danas ni 15. Ne možemo da realizujemo konkurse i zato će biti značajnog uvećanja plata za medicinske sestre. Ali i za lekare”, rekao je Vučić i dodao da ne kaže da je to dovoljno, ali da će situacija biti bolja ako plate budu povećavane u naredne dve godine.

 

Dodao je da će država nastojati i zaposlenima u zdravstvu da reši stambeni problem kao i osobama zaposlenim u sektoru bezbednosti.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: