VUČIĆ O KOSOVU: Ništa ja neću potpisati, narod će da odluči

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je posle nove runde dijaloga o Kosovu u Briselu da je dogovoreno da se svi problemi rešavaju mirnim putem, najavljujući da će se obratiti naciji kada bude video da li ima šanse da se postigne kompromisno rešenje, a naglasio je da on neće ništa potpisivati, već će konačnu odluku dati narod.

 

Predsednik Srbije izjavio je u Briselu da je dogovoreno nekoliko važnih stvari za Srbe na Kosovu i Metohiji, među kojima da svi problemi moraju da se rešavaju u miru, uz međusobno poštovanje i garantovanje bezbednosti i sigurnosti građana.

“To je veoma važna poruka za Srbe na Kosovu i Metohiji. To je veoma važna poruka za gradjane Srbije”, rekao je Vučić za RTS posle sastanka s Tačijem i Mogerini u Briselu.

 

On je kazao da je to važno jer postoje pitanja na koja nema odgovor.

“Postavilo bi se pitanje: ‘Pa šta ako u toku leta neko krene da zauzima sever Kosova?’ Šta bi to bio naš odgovor? Da li bi naš odgovor bio vojni ili da imamo još jednu ‘Oluju’ ili ‘Bljesak’, kao što smo imali nekada. Politika Srbije mora da bude mnogo odgovornija od politike iz devedesetih i dvehiljaditih godina”, kazao je Vučić.

Advertisements

 

Navodeći da se “moraju sačuvati Srbi na njihovim ognjištima”, Vučić je poručio da se istovremeno “ne sme dozvoliti da se događaju tragedije”.

 

“Obezbedili smo mir za naš narod, da niko ne gine”, kazao je Vučić i istakao da je to “važna tekovina”.

S druge strane, kazao je Vučić, u Briselu se razgovaralo i o pokušaju da se usredsrede na dijalog i pokažu da mogu da razgovaraju i počnu s rešavanjem otvorenih problema.

 

“Otvoreno smo razgovarali o mnogim pitanjima. Nisam preterani optimista, ali smo ta pitanja otvorili, što smatram veoma važnim”, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da želi da se pokuša da se kroz nastavak razgovora nađe rešenje, koje će biti racionalno, odnosno koje će odgovarati građanima Srbije i ukazati “respekt” i prema drugoj strani.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: