VUČIĆ O KOSOVU: Biće onako kako ja kažem!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je u petak održan sastanak u Beču, sa Tačijem, a pod posredovanjem kancelara Sebastijana Kurca i komesara Johanesa Hana:

 

„Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da nastavimo s tim razgovorima. Ne mogu iznositi detalje, jer ništa nije dogovoreno, dok sve ne bude dogovoreno, kako je moto visoke predstavnike Federike Mogerini”, objasnio je on na pres konferenciji u Alpbahu, na kojoj su govorili predsednik Austrije, Slovenije, Aleksander van der Belen, Borut Pahor, predsednik privremenih institucija u Prištini Hasim Tači i evropski komesar za proširenje Johanes Han.

 

Briselski dijalog inače biće nastavljen 7. septembra.

 

Vučić je kazao je da je uvek pesimista, jer dve strane imaju različite stavove, ali postoji želja da se nađe put do rešenja, jer se radi o našim građanima i njihovoj budućnosti.

Advertisements

„Mir između Srba i Albanaca to je nešto na čemu radimo. Imali smo strašan broj sukoba.

 

Vučić je istakao da oni koji kažu da ne treba ništa da radimo poručuje da nama ne trebaju drugi problemi, i da je bitno da rešimo naša pitanja kako ne bi bili teret drugima.

Podvukao je ulogu Austrije, kao predsedavajuće EU do kraja godine, od koje očekuje podršku i u dijalogu Beogarda i Prištine.

 

On je istakao da bi dogovor Albanca i Srba bio ogromno dostignuće za ceo region, te da bi posle njega mogli da kažemo da imamo miran i stabilan region, koji je najbolje mesto za ulaganje.

 

Vučić je rekao i da i on i Tači znaju koliko su velike razlike između njih u pokušaju pronalaženja kompromisnog rešenja.

 

KURIR / ESPRESO.RS

Advertisements

error: