VUČIĆ NOVINARIMA: Hrabriji sam nego što mislite

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Na pitanje novinara da li postoji papir o kojem mediji pišu, a koji navodno predlaže konačno rešenje odnosa “Srbije i Kosova”, Vučić kaže – “Procenite sami”.

 

“Kosovo je noćna mora za sve nas, a pre svega za mene kao najodgovornijeg, pa na kraju krajeva i vrhovnog komandanta, jer šta ćemo da radimo ako Albanci uz logističku podršku zna se već koga krenu da zauzmu sever? Pitam i one što komentarišu po medijima – šta ćemo da radimo? Šta je naša reakcija? Zato želim da postignemo dogovor”, dodao je on.

 

Kako kaže, nije reč o pitanju da li će on biti smatran krivcem ako Albanci krenu u okupaciju severa Kosova, već je pitanje šta će nam još uzeti ukoliko se ne branimo, a ako se branimo i reagujemo, jesmo li time ugasili našu budućnost.

Advertisements

 

“Šta nam je izbor, recite mi? Umete li da sagledate? Moj posao nije da pratim toliko dnevnopolitičke događaje, već strateški da sagledam, da vidim šta je realno, a šta ne. Najlakše mi je da opsujem i kažem im šta mislim i verujte mi da im to kažem u lice i da sam hrabriji nego što mislite, ali moj posao je da sačuvam mir i da im ne dam bilo kakav povod za bilo kakvu akciju”, istakao je Vučić.

“Ja u njihov moral ne verujem… Da li im verujete kada kažu da neće krenuti da zauzimaju sever? U to više niko ne veruje”, zaključio je on.

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: Rade Prelić

Advertisements

error: