VUČIĆ: Normalno je da mladi odlaze iz Srbije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Vučić obratio se novinarima nakon sastanka sa delom državnog vrha SAD-a, dok je tokom posete Vašingtonu “Lobiirao” oko ukidanja taksi na Kosovu.

 

Vučić je sa novinarima razgovarao na mnoge teme a jedna od nezgodnijih bilo je to što mladi odlaze iz Srbije i što naša država godišnje izgubi jedan mali gradić.

Predsednik je tokom razgovora sa novinarkom negirao postojanje “krize” već da je u pitanju normalno presedanje znanja kakvo se dešava širom sveta.

Advertisements

 

Naše plate su veće, mi napredujemo. Evo predložio sam da se plate povećaju i medicinskim sestrama. Ali mi idalje ne možemo da im damo koliko one mogu da zarade u Nemačkoj ili negde u Skandinaviji. Znate hajde recite mi odakle mi da izvadimo za svaku sestru po 100,000 dinara mesečno? To je suludo, van svake pameti – napomenuo je predsednik i dodao:

 

Mi radimo šta možemo. Ali normalno je da mladi usled jurnjave za karijerom i novcem odu tamo gde njihov biznis ili branša poslovanja može da generiše više novca. To je priroda modernog kapitalizma i to ne možete da sprečite.

 

Dnevni Žurnal

Advertisements

error: