VUČIĆ: Nije laž, dobio sam Svetsku nagradu za mir!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije demantovao je tvrdnje pojedinih medija da nije dobio Svetsku nagradu za mir. U pitanju je prevara i manipulacija opozicije tvrdi  Vučić.

 

Gotovo svi mediji i agencije u Srbiji preneli su informaciju da je Vučić dobitinik Svetske nagrade za mir koja se tradicionalno već 70 godina dodeljuje određenim političarima i javnim ličnostima. Ipak utvrđeno je da je to LAŽ!

Nije u pitanju Svetska nagrada za mir, tako nešto postoji ali se dodeljuje u sklopu Nobelove nagrade, a pomenuta nagrada koju Vučić zaista i jeste dobio, prvenstveno ima u nadležnosti Evropu. Ujedno nije tradicionalna nagrada koja se dodeljuje 70 godina već je nagrada koja je uspostavljena tek prošle godine a pokrovitelj nagrade je jedna evropska partija.

Advertisements

 

Ta partija ujedno je u Evropskom savezu sa Srpskom naprednom stranku. Upravo zato mnogi su posumnjali da je Vučić preko novca ili političkog uticaja dobio ovog “Lava za mir”. Vučića je potresla ova tvrdnja pa je počeo da se brani:

 

Eto sad neki pokvareni mediji lažu kako nisam dobio Svetsku nagradu za mir. Itekako jesam dobio. I nisam je kupio kako neki opet lažu već su mi jedodelili zbog mirne politike i dijaloga na Kosovu. I ovo je priznanje za sve Srbe i Srbiju ucelosti a ne samo mene – rekao je predsednik.

 

Dnevni Žurnal

Advertisements

error: