VUČIĆ: Ne znam zašto u Srbiji živi sve manje ljudi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je dvodnevnu posetu Budimpešti učešćem na Trećem demografskom samitu, tokom kojeg će obratiti učesnicima konferencije.

 

Skup je počeo blagoslovom kardinala Petera Erdoa, nadbiskupa Nadbiskupije Estergom, kao i obraćanjem nekoliko predstavnika hrišćanskih i jevrejske zajednice o značaju povećanja nataliteta.

Prisutnima će se, između ostalih, kako je planirano, obratiti, premijeri Češke i Slovačke Andrej Babiš i Peter Pelegrini, bivsi premijer Australije Toni Ebot, a pozdraviće ih domaćin skupa, mađarski premijer Viktor Orban.

 

Pedsednik Vučić će zatim obići i Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum “Nikola Tesla”, gde će razgovarati sa učenicima.

 

PROŠLE GODINE SRBIJA “IZGUBILA” CEO GRAD VELIČINE KIKINDE

Advertisements

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da se Srbija suočava sa istim demografskim problemima kao i cela Evropa, da je prošle godine brojčano izgubljen ceo jedan grad veličine Kikinde, da je vlada uvela mere, ali da rezultati još nisu vidljivi.

 

Vučić je na Trećem demografskom samitu u Budimpešti rekao da je Srbija prošle godine izgubila “ceo jedan grad”, budući da je umrlo više od 100.000 ljudi, a rodilo se 63.175, što znači da je demografski minus za godinu dana – 37.680 ljudi. To znači da je Srbija izgubila grad veličine Kikinde, u kojoj sada živi oko 38.605 stanovnika, rekao je Vučić.

 

Predsednik je rekao da je prosečna starost u Srbiji 43,2 godine, dok je 20,2 odsto populacije starije od 65 godina.

Ne znam zašto u Srbiji živi sve manje ljudi. Razumem i probleme ekonomske i ostalo ali bojle je nego pre. Ali šta ćete globalizacija je u toku sele se ljudi iz celog sveta – zaključio je on.

 

Alo /Blic

Advertisements

error: