VUČIĆ: Ne zanima me Republika Srpska, neka rade šta hoće

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Hoćete da postavimo sutra gvozdenu zavesu na Drini, kao što je Milošević Karadžiću” – rekao je on.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je notorna laž da je Srbija uputila policiju u Banjaluku povodom hapšenja Davora Dragičevića, te istakao da Srbija prati događaje u Banjaluci, ali da nema nameru da se meša u unutrašnje stvari BiH i RS.

 

– Niko to od nas nije tražio, niti se mi mešamo u unutrašnje poslove drugih zemalja ili entiteta. Ne mešamo se u poslove BiH, još manje u unutrašnje stavri RS unutar BiH – poručio je Vučić u izjavi novinarima, na pitanje o medijskim navodima da su srpski specijalci bili u Banjaluci tokom protesta.

Preneo je da Srbija prati događaje u Banjaluci i da želi da se sve završi mirno, kao i da veruje da takvu svest imaju i nadležne institucije u RS.

 

– Sve drugo bi bilo naše brutalno mešanje u stvari u koje ne smemo da se mešamo. Videli ste kako se neki politicari odavde brutalno mešaju. Upitao bih ih: ”je l” biste voleli da tako neko čini u našoj zemlji? Hoćete da postavimo sutra gvozdenu zavesu na Drini, kao što je Milošević Karadžiću” – rekao je on.

Advertisements

 

Mi da uvodimo sankcije i postavljamo nove granice na Drini taj film nećete gledati, zaključio je Vučić.

Rekao je da bezobrazluk i bezobzirnost pojedinih političara u našoj zemlji, kojima je, kaže, jedini smisao da kradu pare, koji izmišljaju i obmanjuju javnost gde god stignu, ne može da zaustavi.

– Laž za laži, sedam puta da se obraćam, ni tada ne bih stigao da odgovorim na polovinu neistina. Valjda je takvo vreme – primetio je Vučić.

 

On je preneo da ga je bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi nedavno u Abu Dabiju upitao kako misle da postoji bilo gde u Evropi i zapadnom svetu lider, jer taj čovek ima samo jedan profil, svoje telo, glas i mozak, a mnogi, pa i u Srbiji, kaže Vučić, misle da su pametniji i da sve bolje znaju, pa još uz to imaju 20 do 30 profila lažnih i stavrnih.

 

– Kako mislite da dobijete tu bitku? Moje je da kažem građanima da sve što čuju tri ili četiri puta provere – naglasio je Vučić dodajući da se čudi kako je nekome ovako nešto moglo da padne na pamet.

 

TELEGRAF / FOTO: MONTAŽA

 

Advertisements

error: