VUČIĆ: Ne idite da radite u Nemačku, ostanite ovde!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vrnjačka Banja — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je značajno povećanje plata za tri, tri ipo meseca, za medicinske radnike.

 

On je podvukao da se rezultati sprovedenih reformi odlično vide u Vrnjačkoj Banji koja se menja i napreduje.

Vučić je na postavljanju kamena temeljca hotela Merkur palas, novog objekta specijalne bolnice Merkur, rekao da je i ovde video mnogo lekara, medicinskih sestara koji rade svoj težak psoao, da je posebno fascinirinan poslom koji obavljaju medicinske sestre i poručio im da mogu da uskoro, za tri, tri ipo meseca da očekuju značajno povećanje plata.

 

Kako je rekao sve će se učiniti da ostanu ovde, da ostanu u svojoj zemlji, da rade i da se nepravda neisplaćivanja dovoljnih plata za one koji obavljaju najteže poslove u budućnosti ispravi.

Predsednik Srbije je rekao da su se neki smejali na početku reformi, ali da se uspeh i rezultrati tih reformi vide i ovde u Vrnjačkoj Banji.

Advertisements

 

Naveo je da ubuduće, nastavkom rada, reformi, medicinski radnici neće maštati da odlaze u razvijenije zemlje poput Nemačke, već da će i Banja izgledati kao što izgledaju banje u toj zemlji a i plate neće biti pet, šest puta niže nego tamo već će se ta razlika smanjivati.

Osvrnuo se i na Nacionalni bazen koji se nalazi u tom mestu, dodao da nadležni sada “traže” još milion evra da se on pokrije i da bi time ne samo anši plivači, vaterpolitsti…već u i iz mnogih zemalja u svetu ovde dolazili i trenirali.

 

On je ocenio i da promene koje se vide u Vrnjačkoj Banji najmanje primećjuju meštani, ali zato najviše oni koji u nju dolaze, navodeći da se i sam iznenadi koliko se banja menja, napreduje…,koliko je fasada novih, tu je i fontana, amfiteatar, promenada…

Kako je rekao ministar Rasim Ljajić voli da kaže da je Vrnjačka Banja “usisivač” za pare, ali i da se sve što se uloži dobro i iskoristi.

 

B92

Advertisements

error: