VUČIĆ: Najoštrije osuđujem prebijanje Albanaca u Novom Sadu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

MLADENOVAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, obraćajući se novinarima uživo u Mladenovcu, oštro osudio napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu.

 

Nešto kasnije je u Beogradu rekao i da mu je žao što sticajem okolnosti, odnosno zbog leta za Kazahstan, gde ide u službenu posetu, neće moći već danas da lično obiđe u novosadskoj bolnici dva mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni.

Vučić je rekao da je čim je dobio informaciju o napadu na njih tražio od policije da taj slučaj urgentno reši i da napadači budu što pre pronađeni i najstrože kažnjeni, a kako list nezvanično saznaje, predsednik Srbije je naložio ministru policije Nebojši Stefanoviću da danas po podne obiđe povređene mladiće.

Advertisements

 

– Napadači na Albance moraju biti otkriveni – ponovio je Vučić i istakao da u Srbiji svako mora da se oseća slobodno bez obzira na nacionalnost.

– To ne sme da se dešava i tužan sam što odlazim odmah posle ovoga u Kazahstan, inače bih otišao da ih posetim – rekao je Vučić na panelu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

 

– Svako u Srbiji mora da se oseća slobodno. Radićemo na tome. Obezbedićemo slobodno okruženje. Videćete da ćemo naći počinioce koji su izvršili napad – rekao je Vučić i dodao da nije tako svuda u regionu.

 

KURIR

Advertisements

error: