VUČIĆ: Nadao sam se da će vladike da ćute o onome što sam im rekao!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i predstavnicima najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu, a nakon tog sastanka je poručio da je Srbija pripremila snažne, vrlo oštre mere na takse Prištine, o čemu će obavestiti evropske lidere u Parizu.

 

Gledaćemo da te mere ne pogode Srbe sa Kosova, zato su ograničenog karaktera, ali pripremili smo snažne, vrlo oštre mere, i nećemo sa njima ići do sastanka u Parizu, istakao je Vučić.

Moj zadatak je da u Parizu upoznam predstavnike Evrope o odgovoru Srbije posle devet meseci anticilizacijskih i protivpravnih taksi, “rezolucija o genocidu”, formiranja vojski i svih mogućih akcija protiv srpskog naroda, naveo je.

 

Vučić je naglasio da neće biti nikakvih razgovora o rešenju i statusu Kosova dok Priština ne ukine takse. To ću poručiti nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku (Emanuelu Makronu) – da o dijalogu nema razgovora dok Priština ne počne da poštuje norme međunarodnog prava, rekao je.

“Izražavamo bojazan i zabrinutost zbog priprema akcija FIT-a i ROSU-a, mi znamo da su u pripravnosti i da je pripremljeno hapšenje više desetina pripadnika srpske nacionalnosti na severu Kosova i Metohije”, dodao je Vučić govoreći o temama na sastanku sa predstavnicima Srba.

Advertisements

 

Molimo predstavnike Kvinte i međunarodnu zajednicu da pokušaju da spreče nove provokacije Albanaca, naveo je Vučić, ocenivši da te akcije imaju cilj za cilj u krajnjoj instanci i iseljavanje Srba.

Episkop Diseldorfa i Nemačke Grigorije rekao je da od predsednika Vučića, kada je došao u Patrijaršiju, gde je zasedao Sabor Srpske pravoslavne crkve, nije imao priliku da čuje kako glasi njegov plan o Kosovu, niti je to čuo bilo ko drugi među prisutnima u sali. On je dodao da se razgovor pretvorio u napad na episkopa Teodosija.

 

Ja sam mislio da to što govorite u (crkvenom) Saboru, mislio sam da ostaje među četiri zida, rekao je Vučić. Znao sam da u političkim partijama – i u mojoj partiji ima onih koji jave novinarima nešto da bi njih novinari zaštitili i napali njihove protivnike u stranci, rekao je i dodao: Toga ima u svim strankama, i u mojoj, ali nisam znao da ima u crkvi.

“Citiraću sve šta se dešavalo na sednici Sabora, imao sam vođenje stenograma, citiraću sve na sednici Skupštine u ponedeljak”, naveo je.

 

Autor Vesti: B92

Foto: Tanjug

Advertisements

error: