VUČIĆ NA KOSOVU: Ne sme niko da vas bije, zaštitiću vas!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle napetosti na putu ka selu Banje zbog blokade koju su organizovali veterani OVK, predsednik Srbije obratio se građanima na velikom skupu u severnom delu Mitrovice, gde se okupio veliki broj Srba.

 

On je tom prilikom rekao da će dati sve od sebe da pronađe rešenje koje će građanima sa KiM obezbediti bolju budućnost, da neće dati oružjem da krene na narod, a ako se neko usudi da napadne narod na Kosovu, da se neće nijedne sekunde dvoumiti da ih zaštiti.

12.10 Dragi prijatelji, Srbi sa Kosova i Metohije, pre nego što pročitam ono što sam napisao pre nekoliko nedelja, hoću da se izvinim svima koji nisu mogli da dođu na skup. Hoću da se izvinim meštanima sela Banje i da im se zahvalim što su mi spremili veličanstven doček. Sledeći put doći ću u Banje i beskrajno im hvala na njihovoj ljubavi prema Srbiji.

 

Nemojte da mislite da će ono što se dogodilo danas naići na osudu kod stranaca, jer neće, to je njihovo “čedo”. Opet ćemo mi jednako biti krivi, što nismo imali dovoljno vode da ugasimo ono što su upalili. Naš je posao da menjamo ugled Srbije u svetu, promenimo ne samo sebe, već i ugao iz kojeg se gledaju stvari na Balkanu.

Advertisements

 

A vama hvala što čuvate i branite srpsko postojanje na Kosovu i Metohiji, i što ne odustajete i gledate napred.

 

Dobio sam poverenje našeg naroda na KiM i imam veliku odgovornost da se borim za sve vas. U ova dva prethodna dana slušao sam probleme meštana i radićemo na tome da svima bude bolje. I u dobru i u zlu uvek ćemo biti uz vas! Ne smem da vas lažem i izbegavam odgovornost, narod mi je pružio poverenje i zato ću se boriti.

 

Vi dragi prijatelji jeste i hoćete i vezali ste svoju budućnost za Kosovo i Metohiju.

Ja mogu i moram i hoću i pred Tačija, Mogerini, Merkelovom, boriću se za našu Srbiju i naš narod. Mogu da kažem da nas neće ponižavati i da je kompromis samo kada svi dobiju ponešto. I sve da me nazovu izdajnikom i da me sutra i streljaju, ja ću uraditi sve zarad budućnosti svoje zemlje i njene dece, i to je cena koju sam spreman da platim. Neću da radim protiv svoje zemlje i neću da lažem narod.

 

KURIR NOVINE

Advertisements

error: