VUČIĆ: Moja politika prema Kosovu doživela poraz!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je na Glavnom odboru SNS-a da je njegova politika da Srbija dosta toga sačuva Kosovu doživela poraz, jer Srbi više vole da izgube sve.

 

Vučić je stranačkim kolegama rekao da se tokom pet godina pregovora o Kosovu suočavao sa najvećim pritiscima. “A kada smo pokušali nešto da dobijemo, sve smo izgubili i ispustili zahvaljujući sopstvenoj neodgovornosti”, istakao je lider naprednjaka.

Priznao je, kako je rekao, da je njegova politika u vezi sa Kosovom u Srbiji doživela poraz.

“Ta moja politika da Srbija dosta toga sačuva na Kosovu je doživela poraz. Srbi vole da izgube sve. Više vole da plaču nad nečim što ostane daleko nego da imaju nešto u rukama”, ocenio je Vučić.

 

Dodao je da je prvu rundu dobila “Srbija plakanja, a ne Srbija koja pobeđuje”.

Advertisements

Naveo je i da su u istom kolu Sonja Biserko, Sava Janjić i Rada Trajković i oni koji su tobože najveći nacionalisti.

Vučić je rekao i da je njegov govor u Kosovskoj Mitrovici bio govor diskontinuiteta sa politikom predsednika Slobodana Miloševića, ali da to niko nije želo da čuje, jer je regionu potrebna loša, svađalaččka Srbija koja preti ratovima.

 

On je rekao da mnogi akteri sa Zapada ne žele da se Srbija meša u pitanje Kosova i da je to proizvod neodgovorne i katastrofalne politike koja je prethodila.

 

“Sami smo sebe izbacili iz UN-a, 2012. godine smo sami doneli presudu protiv sebe (Međunarodnog suda pravde), 2011. godine smo postavili granicu na Brnjaku između Srba i Srba”, rekao je Vučić.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: