VUČIĆ: Meni ne treba obezbeđenje, ja sam hrabar čovek!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je prethodnih dana potpisao da njemu nije potrebno obezeđenje, te da je uveren da mu pojedini predstavnici opozicije ne mogu ništa uprkos pretnjama.

 

– Potpisao sam da mi ne treba obezbeđenje. Ljudi su se čudili. Izašao sam, pa šta će da urade Ðilas, Janković, Jeremić? Oni će nešto da urade? Ne razumem, hoće nekog da biju, oni? Ne razumem – rekao je na konferenciji za novinare upitan da komentariše pretnje putem Tvitera Milenku Jovanovu, potpredsedniku Srpske napredne stranke.

 

– Ti mnogo hrabri i jaki ili šta su već, možete da mislite šta bi radili da su na vlasti ako takve pretnje izriču sa tih mesta kada su u opoziciji. Možete da mislite kako bi se bahato i arogantno ponašali da su na vlasti – dodao je, primetivši da stvari obično izgledaju tako da je jedno na malom ekranu, a kada se dođe ispred njih te stvari izgledaju drugačije.

 

– A za Jovanova ne brinem, osim što je to ružno i nevaspitano i ništa više – zaključio je Vučić.

Advertisements

 

Predsednik Vučić izjavio je danas da Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo vremena rade na tome da se na SB UN ne razgovara o KiM, ali je ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je osudio ponašanje kosovske policije prema Marku Ðuriću.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u vezi najava da bi Britanija, kada dođe na mesto predsedavajućeg SB UN, mogla da traži zatvorene sednice o KiM ili da njih ne bude u sadašnjoj formi, naveo da neke zemlje iz svog ugla misle da su posao završile.

 

U svakom slučaju, rekao je Vucicć, od Rusije očekuje otvorenu podršku po tom pitanju.

– Zahvalan sam gospodinu Gurterešu jer je pokazao odgovornost u svom službovanju. On je zaista osudio ponašanje kosovske policije, povodom slučaja Marka Đurića – rekao je predsednik Vučić dodajući da je pred našom zemljom težak, odlučujuć period.

Govoreći o problemu na KiM koji se nije zaustavio na otmici Marka Đurića, predsednik je rekao da očekuje da ni predstojeći period neće biti lak.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: