VUČIĆ KUKA NARODU: Nemam pojma šta hoće EU, nije mi jasno!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne zna šta je to što EU želi od Srbije po pitanju KiM, procenio je da ni sami, verovatno, to ne znaju.

 

Vučić je ponovio da nema govora o tome da prizna kosovsku nezavisnost.

Vučić je to rekao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom, kojeg je, kako je preneo na zajedničkoj pres konferenciji, obavestio sa “ne mnogo dobrim” stvarima i situaciji na Kosovu i Metohiji.

 

Rekao je da je 10. oktobra 2.000. dan otkako nije formirana Zajednica srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prišine iz Briselskog sprazuma, dok je Srbija sa svoje strane ispunila sve obaveze.

Advertisements

“Što se tiče međunarodnih faktora, rekao sam da nemam pojma šta hoće od Srbje, ali Srbija neće da prizna nezavisnost Kosova, kako bi oni voleli, pa makar me maltili motkama po glavi”, naglasio je Vučić.

 

“Dobro je da imamo mir i neku vrstu stabilnosti. A do kad će to traje, niko ne zna. Mi hoćemo da odbranimo mir, ali za tango je potrebno dvoje”, rekao je Vučić.

“Mi ćemo učiniti sve da sačuvamo mir. Rekao sam Mekalisteru da ne znam šta se očekuje od Srbije. Nikada neću prihvatiti nezavisnost Kosova. Mi smo spremni da razgovaramo, i uvek dijalog moramo da pretpostavimo drugačijem rešavanju problema. Ali to ne zavisi samo od Srbije”, objasnio je Vučić.

 

Kad je reč o poziciji Srbije, dosta mu je, kaže, ćutanja i ponižavanja naše zemlje.

 

B92 / TANJUG

Advertisements

error: