VUČIĆ: Kosovo dobija svoju vojsku u novembru!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

To će biti učinjeno 28. novembra, kada se obeležava Dan albanske zastave, rekao je predsednik.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku sa delom političkih predstavnika Srba sa Kosmeta da ima saznanja kada će se formirati kosovska vojska.

Vučić je rekao da će to biti učinjeno 28. novembra, kada se obeležava Dan albanske zastave.

 

“Imam saznanja da će 28. novembra biti formirana kosovska vojska”, rekao jeVučić.

Na sednici je bilo reči o projektima koji su dogovarani prilikom poslednje posete Kosovu i Metohiji, a na početku obraćanja predsednik Vučić je objasnio da će u narednih 18 meseci biti uloženo više od 6 milijardi dinara za naše ljude na KiM nego do sada.

Advertisements

 

“Čeka nas težak mesec kada je reč o KiM, ja sam veoma zabrinut. Poslednja stvar u nizu je obaveštenje koje sam dobio iz EMS-a da pokušavaju na silu da je otmu, da nam uskrate prenos energije od Novog Pazara do severa Kosova. Nikada nije bilo moguće da to urade bez saglasnosti Srbije.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da ima saznanja da će kosovska vojska biti formirana 28. novembra, kada se obeležava Dan albanske zastave.

 

“Albanci na KiM imaju nameru da Dan zastave Albanaca, a imaju svi jednu zastavu, proslave i obeleže stvaranjem Vojske Kosova suprotno i njihovom Ustavu i svim međunarodnim sporazumima, i Rezolucije 1244, i kumanovskog sporazuma, i Brisleskog sporazuma i dogovora briselskog koji imamo sa NATO”, rekao je Vučić na pres konferenciji posle sednice Vlade Srbije sa Srbima sa KiM.

 

IZVOR: Espreso.rs / Tanjug

Advertisements

error: