VUČIĆ: Jesmo mali ali smo se usprotivili celom svetu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Specijalni gost emisije “Prva tema” bio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a teme su bile od problematike Kosova i Metohije, preko opozicije do eventualnih vanrednih izbora u Srbiji.

Vučić je rekao da Srbija ima suficit treću godinu za redom, ali da su naši ljudi još siromašni i da se to ne može brzo promeniti.

 

Govoreći o Kosovu, Vučić kaže da je Priština sa tri nova uslova pokazala da ne želi dijalog.

– O čemu da razovaramo posle ta tri uslova? – pitao je Vučić.

Prema ovom dokumentu proces dijaloga sa Beogradom će biti prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati “međusobnim priznanjem, članstvom “Kosova” u UN i podrškom za priključenje EU i NATO”.

 

On je rekao da je za nas važno što će biti održana sednica Saveta bezbednosti.

– Želim da imamo dokaz da smo upozorili kompletnu Generalnu skupštinu UN o tome šta može da se desi na KiM – rekao je Vučić i da će reći koliko smo se mi borili da dođe do kompromisa.

Advertisements

Predsednik Srbije je rekao da Vuk Jeremić i slični polaze od sebe kada govore o njemu i podsetio na Jeremićeve kontakte sa Patrikom Hoom.

– Danas me je Vuk Jeremić nazvao veleizdajnikom. Kad sam ja to njemu rekao, iako mislim da su radili sve najgore protiv Srbije? Šta su uradili 2008. godine? Nisu uradili ništa! Nije ih interesovao srpski narod – kaže Vučić.

 

On je dodao da ne smatra da je Srbija bogata, ali da je “Đilas bogat, kao i Jeremić”, i dodao da je, ipak, “i Srbija sve bogatija”.

– Rekao sam da neću da ispunjavam ništa što dolazi sa ulice, ali sam uvek spreman da idem na izbore – rekao je on.

 

Govoreći o protestima, Vučić je na konstataciju voditeljke da procene kažu da ima 10.000 ljudi, rekao da je “onda Barbara odlično izveštavala” i da taj broj nije tačan, mada ima dosta ljudi.

– Bilo je 35.000 – ironično je rekao predsednik Srbije.

 

INFORMER.RS

 

Advertisements

error: