VUČIĆ IZVEO TENKOVE NA ULICU! Centar Novog Sada liči na vojni poligon

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

POVODOM obilježavanja Dana Vojske Srbije, srpske su vlasti jučer na trg u Novom Sadu postavile tenkove, čije su neko vrijeme bile uperene u ulaz novosadske katoličke katedrale.

 

Na to je upozorio jedan Vojvođanin na Facebooku, a sve je potkrijepio fotografijama tenkova tik pred ulazom u katoličku katedralu na Trgu slobode u Novom Sadu. Cijev jednog tenka, vidi se na fotografijama, uperena je direktno prema ulazu u katedralu.

 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Prilikom jučerašnjeg obilježavanja Dana Vojske Srbije u Novom Sadu, cijevi prisutnih tenkova, smještenih na svega desetak metara od velike novosadske katoličke katedrale, bile su, neko vrijeme, direktno uperene na ulaz u ovu novosadsku crkvu.

 

Ne znam da li je ova naredba plod moždanih aktivnosti ministra vojnog Vulina ili Vulinovog ‘vrhovnog komandanta’, ali znam da bi obojica udarila u kuknjavu, digli dreku do neba i putem svojih nacifikovanih tabloida i televizija slali kletve i pretnje, da su, na primjer, tenkovi u Zagrebu, Sarajevu ili Prištini stali tik pred najveću srpsku pravoslavnu crkvu, sa uperenim cijevima na nju.

Advertisements

Zanimljivo da ni episkop bački Bulović, čiji su dvori udaljeni svega nekoliko desetina metara, a koji je, svojevremeno, tražio izmešatnje “Zmajevih dječjih igara” jer mu “smeta buka” prisutne djece, jučer nije imao problem sa bukom tenkova, niti sa činjenicom da su njihove cevi bile direktno uperene na ulaz komšijske crkve. Ovaj potez srpskih vlasti u višenacionalnom Novom Sadu očituje ili totalni idiotizam, ili ekstremnu bahatost, ili fašistoidni um. A ponajprije će biti da je ‘tri u jedan’!”, napisao je Vojvođan.

 

Kontaktirali smo i drugog Vojvođanina koji je fotografirao tenkove. Ispričao nam je da je vojna tehnika bila je izložena na novosadskom trgu tri dana, a fotografije su snimljene posljednji od ta tri dana, u popodnevnim satima. Dodao je da tenkovi nisu fotografirani na odlasku, nego da su tako stajali.

 

INDEX.HR

Advertisements

error: