VUČIĆ: Imao sam najbolje ocene na fakultetu od svih!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se razmišlja o mogućnosti da država počne da kupuje po svetu umetnička dela, istorijske i kulturne vrednosti za Srbiju.

 

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se razmišlja o mogućnosti da država počne da kupuje po svetu umetnička dela, istorijske i kulturne vrednosti za Srbiju.

 

 

On je o tome govorio novinarima u Solunu, uoči sastanka “balkanske četvorke”, a odgovarajući na pitanje kako vidi nedostatak znanja političkih protivnika, koji sebe doživljavaju i predstavljaju se kao intelektualna elita, a uvereni su da je, na primer, Stevan Sinđelić naš savremenik i njegov saradnik.

To pokazuje, rekao je ne samo koliko je nizak nivo njihovog obrazovanja, već i da nemaju ni svest o tome koliko ne znaju.

 

Na pitanje novinara kako komentariše to što njegovi politički protivnici ne znaju ko su Stevan Sinđelić ili Paja Jovanović, Vučić se nasmejao i konstatovao „onaj Sinđelić koji je osuđen za eksploziju i kojeg sam postavio za nešto u Nišu, ili da sam čuvenog pisca Borislava Petkovića postavio za nešto, kao i Uroša Predića za zamenika ministra kulture…”.

 

– U prvom trenutku se nasmejete, ali, nije nimalo smešno, jer to nosi nekoliko loših i opasnih poruka za celo društvo. Pokazuje koliko užasno je nizak nivo obrazovanja, nije važno da li političkih protivnika ili onih koji nas podržavaju. To pokazuje da smo negde grdno pogrešili, jer ti ljudi, što je mnogo opasnije od tog neznanja, oni su uvereni da su obrazovaniji od onih koji imaju desetostruko više znanja. Oni ne znaju da ne znaju. To je opasnost koju nose društvene mreže u kojima iza fantomki, maski, lažnih imena u kojima i polupismeni možete da se sakrijete i kažete ‘ja sam pismen, jer mogu brzo da ukucam brojke ili lozinke’, a da ne moram da znam razliku između Slobodana Jovanovića i Paje Jovanovića. To je stvar koja me brine i moraćemo u budućnosti u sistemu obrazovanja nešto da popravimo i promenimo – kazao je Vučić.

Advertisements

 

Radi se, kaže, o ljudima koji su više od decenije držali zatvoren Narodni muzej i nikada im nije dosta kritike, ni kada im se pokaže da je ova vlast “otvorila sve što su oni zatvorili“.

 

– Nosimo se mišlju da sve što je srpska vrendost u umetnosti počnemo da kupujemo u svetu, da nam se ne dogodi da nam kupe u Sotebiju Paju Jovanovića za 400.000 evra, umesto da to bude blago i bogatstvo Sbrije, da ga imamo u nacionalnom muzeju ili galeriji. O tome ćemo građane obavestiti uskoro, ali mislim da ćemo i time vratiti ponos i dostojanstvo građana Srbije -najavio je on.

 

Vučić je rekao da, kada neko nema druge argumente, i ne može da govori o kulturi, o muzejima, o rastu BDP, nivou nezaposlenosti, autoputevima, čak i o sportskim medaljama, kao što smo, 2017, imali najveći broj u istoriji Srbije, razume se da govori kako je Vučić kriv…

 

– Već bezbroj puta sam ih pitao, pošto sam video da su voleli temu diploma, da donesu te diplome, ja svoju, oni svoju i da ih uporedimo. Onda su rekli ‘što sam zapeo za diplome’, iako nisam ja taj. Vi ste me godinu dana maltretirali s temom diploma, izmišljali svašta za ljude koji su tri puta obrazovaniji od vas. A kada sam rekao dajte diplome na sto, da vidimo jesi li ti Đilas sem iz Odbrane i zaštite imao još neku sedmicu, jesi li ti Šutanovac imao još neku sedmicu? Šta si ti stručnjak Saša Janković imao iz Ustavnog prava? Ispostavilo da je on imao šesticu, jedva prošao, na mufte, a ja imao desetku. I sada mi drže predavanja o intelektualnoj eliti. Ja ih i dalje zovem da, umesto što misle da je psovka i uvreda rešenje, da donesu diplomu i indeks da narod vidi – naglasio je on.

 

AUTOR TEKSTA: Blic / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: