VUČIĆ IMA ZANIMLJIVE PRIJATELJE! – Bračni par BLER izvadio HARADINAJA iz zatvora!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mafijaški novac: Pravni tim Matriks, koji predvodi Čeri But, vodio je pred francuskim sudom odbranu vođe terorističke OVK u procesu izručenja Srbiji zbog ratnih zločina na Kosovu.

 

Čeri But, supruga Tonija Blera, uzela je najmanje 360.000 evra za uspešno završenu akciju oslobađanja krvnika Ramuša Haradinaja tokom sudskog procesa izručenja Srbiji u francuskog gradu Kolmaru, saznaje Kurir.

Bivši komandant OVK i ovoga puta se oslonio na pravni tim Matriks, koji vodi Čeri But, a koji je za zastupanje ovog zločinca već uzeo milione evra tokom njegovog suđenja pred Haškim tribunalom, gde je 2012. takođe oslobođen.

 

– U ovom poduhvatu učestvovali su svi velikoalbanski ideolozi, počev od Edija Rame, koji je već šurovao s Tonijem Blerom i firmom njegove žene. Finansije za skupe advokate obezbeđen je zahvaljujući albanskoj mafiji i krvavim rukama Haradinaja, Tačija i ostalih zločinaca koji su sada u odelima – otkriva naš izvor.

 

I politički analitičar Dragomir Anđelković nema dilemu da je Haradinaj oslobođen parama albanske mafije.

 

Prljav novac

– I on sam je deo te mafije, kao uostalom i svi ovi političari koji su na fonu velikoalbanske ideje, poput Edija Rame, Hašima Tačija i ostalih. Svaki od njih pojedinačno finansijski je težak dovoljno da obezbedi pare za tako nešto. To za njih nije veliki novac i ne verujem da su morali da se udružuju. Na ovom slučaju su se udružili pre svega politički, jer je Haradinaj personifikacija velikoalbanske ideje – objašnjava naš sagovornik.

Advertisements

 

Inače, žena bivšeg britanskog premijera Čeri Bler, koja je u svetu advokature poznata po devojačkom prezimenu But, osnivač je firme „Matriks Čejmbers“, čiji članovi su bili u timu advokata koji su zastupali bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja. Zahvaljujući njihovim uslugama Srbija nije uspela da dobije Haradinajevo izručenje i njegovo suđenje za brojna zlodela tokom rata na KiM.

 

Pravni tim Matriks osnovan je neposredno pre početka primene zakona o ljudskim pravima u oktobru 2000. Većina advokata Matriksa su iskusni eksperti u oblasti ljudskih prava, a prva na listi u timu je upravo Čeri But, koja je i osnivač.

 

Tajne veze

O vezi Tonija Blera, njegove supruge i Edija Rame najbolje govori prošlogodišnji susret dvojice političara, za koji je Blerov savetnik za medije izjavio da je reč o „kratkoj privatnoj poseti“. Naime, Bler je u avgustu 2016. boravio na jugu Albanije, u mestu Dermi, s albanskim premijerom, i to u državnoj vili. Da je reč i o poslovnoj vezi, saznalo se 2015, kad je otkriveno da se iza potpisivanja pravnog sporazuma između vlade koju vodi Rama i pravne službe „Omnija stratedži“, kojom rukovodi Blerova supruga Čeri.

 

Ova firma delovala je na rešavanju trgovinskog spora između Albanije i jednog američko-albanskog konzorcijuma.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: