VUČIĆ: Hvala građanima što me vole i podržavaju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u ekskluzivnom intervjuu na televiziji Pink, govorio je o dovođenju novih investitora, pozicioniranju Srbije kao lidera u regionu, ali i o problemima u rešavanju kosovskog pitanja.

Vučić je na početku podsetio na razaranje Srbije, a posebno fabrika i firmi na jugu i Kosovu i Metohiji, pre nego što je on došao na mesto predsednika Vlade Srbije. Predsednik Srbije je naglasio da je danas zadovoljan, a da uspeh treba da priznaju i oni koji ga mrze.

– Dok sam bio u Rusiji, Putin me je tokom ručka pitao kako sam uspeo. Rekao sam mu da smo se dugo borili i sproveli smo najteže mere. Išli smo i na smanjenje plata i penzija i na penzionu reformu i dali smo odlične rezultate. Uspeli smo da vratimo plate i penzije i značajno ih uvećamo – rekao je predsednik.

Advertisements

 

Kako ističe, javni dug je smanjen i imamo jedan od najboljih uspeha u Evropi.

– Neke države drže relativno visoke plate, ali nisku zaposlenost. Moja ideja je bila da zaposlimo Srbiju i nismo mogli da biramo, recimo, koju ćemo firmu dovesti u Lebane. Spuštamo nezaposlenost i spustili smo je na 11,9 odsto, što je dramatična razlika. Gubili smo radna mesta, pretežno u privatnog sektoru i državni sektor je izdržavao privatni. Tako je nemoguće napredovati. Uspeli smo da budemo šampioni investicija na Zapadnom Balkanu, da se pomerimo na Duing biznis listi, ali i na globalnoj listi konkurentnosti – podsetio je predsednik, gostujući u “Novom jutru” TV Pink.

 

PINK.RS

Advertisements

error: