VUČIĆ: Hrvati su većinski ustaše, ništa me ne čudi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nije novost što su Hrvati vicešampionsku titulu na Svetskom prvenstvu u fudbalu slavili uz ustaške pesme, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio kako smatra da ima pravo da ne navija za Hrvatsku, ali da je njegov posao da Srbija vodi dobru politiku sa Hrvatima i da sa Hrvatskom ima dobre i sve bolje odnose.

 

Primetivši da mnogi i dalje žive u ovakvim pesmama, on je naveo da može da kaže da ne navija za Hrvatsku, ali da neće da ih vređa i neće da izgovori nijednu ružnu reč jer su “nam potrebi dobri i bolji odnosi u budućnosti”.

“Je l ima neka novost? Je l ima nešto što je drugačije? Je l ima nešto što vas čudi? To samo začudi one koje uvek to začudi, koji se prave da ih to začudi”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o načinu na koji se slavilo u Hrvatskoj.

 

 

On je naveo da su se ustaške pesme pevale i posle prve utakmice Hrvatske na prvenstvu.

Advertisements

“Ja sam reagovao posle prve utakcime. U svakom trenutku sam pokazivao poštovanje prema Hrvatima, govorio da igraju odličan fudbal. Rekao sam samo da kao što svako ima pravo da navija za njih, imam pravo da ne navijam za njih. Jesam li nekoga uvredio? Jesam li mu rekao nešto loše? Ne”, naveo je Vučić.

 

Vučić je dodao da je tada upitao “kako mislite da predsednik Srbije navija za onoga ko peva pesmu koja počinje za ‘dom spremni, uskilikom, uzvikom, a u kojoj se kaže ‘bando srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša kazna i u Srbiji'”.

 

“To pevaju ti za koje ja treba da navijam?! Pa šta sam ja? Kakvog bi to predsednika Srbija imala da svoj narod nazivam bandom četnika, srpskih dobrovaljaca? Slučajno nisam ni četnik, ni partizan, niti mi je iko u porodici bio, samo su stradali od ustaša”, rekao je Vučić.

 

AUTOR TEKSTA: Kurir / Tanjug

Advertisements

error: