VUČIĆ: Građani Srbije su najbogatiji u regionu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vučić je, na poslovnom forumu Srbija-Ukrajina, rekao da je to jednako prošlogodišnjem nivou koji je ostavrila Hrvatska, koja je članica EU.

 

– To govori koliko je Srbija postala atraktivna i važna zemlja u regionu – podvukao je on dodajući da je značajno više privukla stranih ulaganja od svih zemalja Zapadnog Balkana zajedno.

Podsetio je da je Srbija danas na 42. mestu Duing biznis liste Svetske banke, a bili smo 93. I dodao da nismo zadovoljni i da gledamo da ove godine budemo među prvih 30.

 

– Istovremeno naš rast u prvom kvartalu ove godine dostigao je 4,6 odsto. Iza nas su Albanija, Crna Gora i Mađarska sa 4,4 do 4,45 odsto, Rumunija sa 4, Bugarska sa 3,5, Hrvatska sa2,5 i Makedonija sa 0,1 odsto – objasnio je Vučić.

Advertisements

 

Ukazao je da Srbija više nema rebalans budžeta, osim u slučaju kada hoće da povećava plate i penzije, kao i da nemamo problema sa javnim finansijama.

Predsednik Srbije zamolio je zainteresovane srpske privrednike za osnivanje proizvodnih jedinica u Ukrajini i tamošnje tržište da budu potpuno otvoreni i spremni za ulaganja.

 

– Na ovom skupu su prisutne najbolje srpske kompanije, krem de la krem srpske privrede. To nisu one kompanije od pre 10 ili 15 godina za koje bi neko mogao da kaže da su ovakve ili onakve, već najbolje firme koje ne postuiluju uz veliku državnu pomoć, već zahvaljujući svom radu, energiji i profitu – rekao je on.

 

AUTOR TEKSTA: Republila.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: