VUČIĆ: Građani da objasne odakle im kuće a imaju male plate!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednik Vučić podržao je promenu zakonu o poreklu imovine a sam predlog ministarke Nele Kuburović nazvao je fenomenalnim planom Vlade Srbije.

 

Vučić je nekoliko puta napomenuo da se taj zakon decenijama nije donosio jer su se mnogi političari i njihovi tajkuni boggatili mimo zakona, što danas nije slučaj. On  je najavio da će kao predsednik pružiti bilo kakvu podršku nadležnim organima kako bi se ispitala i njegova imovina, ali i imovina njegove porodice koja je često bila u fokusu pojedinih medija, poput mreže KRIK.

 

Niko se nije usudio to da uradi do sada. I tu ćemo biti prvi. Konačno neće niko moći da nam kaže da nismo ništa uradili protiv lopova na vlasti -* rekao je predsednik Vučić.

Advertisements

On je takođe potvrdio da će zakon da obuhvati svu imovinu stečenu nakon 2007. godine.

 

Odakle ti majstore Ferari u garaži a radiš u firmi za 30,000 dinara mesečno? Nezaposlen si 20 godina a napravio si tri kuće i vikendicu. Kako, odakle? Ako ti je neko dao novac da li je taj neko platio porez na dobit? Ako si ga i stekao ilegalno ili zaradio a nisi prijavio državi porez opet si u problemu – izjavio je predsednik.

 

Dnevni Žurnal

FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: