VUČIĆ GLUMI OPASNOG TIPA: Kad im ja zagrmim u Briselu zaboleće ih glava!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je, povodom hapšenja na Kosovu i novih provokacija u Hrvatskoj, da Srbija neće slabiti, kako neki žele, već će biti snažnija.

 

Vučić ocenio je da će na dijalog u Briselu sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem zakazanim za četvrtak uticati hapšenje Bogdana Mitrovića.

Vučić je naveo da ide u Brisel na razgovore sa Tačijem jer ne vidi drugi način za rešavanje problema osim razgovora.

Predsednik Srbije je upitao kako može da očekuje normalne i civilizacijske razgovore posle brutalnog hapšenja Bogdana Mitrovića koji je sa porodicom i grupom raseljenih Srba krenuo na Kosovo da obiđe svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

“Boleće ih glava od naših pitanja, da vidimo šta će i kako misle da urade”, rekao je Vučić i dodao da je njegov posao da razgovara u Briselu, ali i da vodi računa o svim građanima, deci, pa i o Mitroviću.

“Uhapse čoveka od 75 godina. Pojavi se 20 junaka pod punom ratnom opremom, koji su strašno hrabri i Srbija treba da kaže ‘baš lepo ste uradili”, rekao je Vučić i podsetio i na oslobađanje Ramuša Hradinaja u Francuskoj koji je “lično učestvovao u žločinu”.

Advertisements

Predsednik je dodao da se lično uverio da ne postoji nikakav pokazatelj da je Mitrović bilo šta loše uradio.

Vučić je, u izjavi novinarima u Leskovcu, rekao i da podržava odluku generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljka Odalovića da napusti skup o nestalima u Zagrebu, posle uvreda iznetih na račun Srbije.

“Pozvao sam Odalovića i rekao da je dobro što je umeo da štiti dostojanstvo Srbije, ali sam rekao da je trebalo oštrije da reaguje i u lice kaže sve što misli o zločinima koji su činili protiv Srba na različitim mestima”, objasnio je on.

Vučić je rekao da je situacija mnogo teška za nas, jer neki ljudi misle da je uvek trenutak i prilika da se iživljavaju nad Srbima kada nemaju argumente za svoju politiku.

Ovo što se dogodilo u Hrvatskoj, kako ističe, navodi ga da se pita kakva je to Srbija kakvom bi se neki zadovoljili.

“Je li to nemoćna Srbija, slaba, na kolenima, ili bi ih zadovoljilo da Srbija ne postoji. Srbija ni ekonomski, ni vojni, ni politički neće da slabi, i biće sve snažnija. To je nešto što će nam donositi probleme i odnos u kojem će neki stalno tražiti da se stidimo sebe”, uveren je Vučić.

Poručio je da Srbija nema čega da se stidi, a pre svega ne svoje prošlosti, što imaju drugi.

IZVOR: B92

Advertisements

error: