VUČIĆ dovukao 500 baba na Kalemegdan da aplaudiraju predsedniku Erdoganu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je bio domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu u obilasku Kalemegdana gde ih je dočekalo najmanje 5.000 ljudi, odnosno desetostruko više ljudi nego što ih je bilo na mitingu Saše Jankovića…

 

Vučić i Erdogan su u šetnju krenuli u popodnevnim časovima, a početna tačka im je bio Prirodnjači muzej. Sa njima u šetnji su i ministri Vladan Vukosavljević i Mladen Šarčević, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Dvojica predsednika prošli su zatim kroz Stambol kapiju i na platou Gornjeg grada obišli Damad Ali-pašino turbe, jedan od sačuvanih spomenika islamske arhitekture u Beogradu.

Advertisements

Vučić i Erdogan slikali su se na jednom od bedema iznad ušća Save u Dunav, prvo sami, a zatim im se pridružila i Erdoganova supruga Emina.

Kod Pobednika su ih građani pozdravili aplauzom, rukovali se i porazgovarali sa njima.

Među njima, predsednicima su prišla dva studenta iz Srbije, koji su studirali u Turskoj i zahvalili im na tome što dve države sarađuju i što je ta saradnja omogućila da odu u Tursku na usavršavanje.

Vučić i Erdogan obišli su i štandove sa suvenirima na Kalemegdanu, a zatim je predsednik Srbije svog gosta ispratio, dok se sam zadržao u kratkom razgovoru sa građanima.

IZVOR: INFORMER.RS

Advertisements

error: