VUČIĆ DOLAZI 25. APRILA U NIŠ! – Građani mu spremaju pakleni doček!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gradski odobri Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, Dosta je biilo, Levice Srbije, Narodne stranke, Niške inicijative, Nove stranke, Dveri, Pokreta za preokretiI Pokreta slobodnih građana podržaće protet Nišlija za odbranu Aerodroma “ Konstantin Veliki” u Nišu, zakazan za 25. april u 18 časova na centralnom gradskom trgu, saopštila je danas niška opozicija.

 

Ranije je najavljeno da će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić 25. aprila po drugi put da otvori subvencionisanu fabriku „Leoni“u Nišu.

Posle protesta Nišlija zbog najave da će upravljanje I osnivačka prava Niškog aerodroma biti predati državi, i otkazivanja sednice Skupštine gradana na kojoj su odbornici trebali o tome da glasaju, Vučič je rekao “ da će lično doći u Niš da objasni Nišlijama da nisu u pravu što protestvuju”.

-Protestvovaćemo sa građanima Niša zbog svih poniženja od strane udvoričke lokalne vlasti, kao i zbog uvreda ohole republičke vlasti, oličene u izjavama predsednika Vučića. On je uvredio Nišlije rekavši da su „tupavi protesti“,a pogotovo su uvredljive tvrdnje da oni koji protestuju „neće Srbiju u Nišu”-navodi niška opozicija i podseća predsednika Vučiča da “ Nišlije ne žive u neprijateljskoj državi”.

Advertisements

 

Opozicione partije dodaju da podržaju građane Niša u pravednoj borbi da se sačuva imovina Grada i ne dozvoli da Republika preuzme svojinska i upravljačka prava, sertifikate i sve ugovore Niškog aerodroma u koji su Nišlije ulagale tokom više decenija..

Opozicione stranke konstatuju da Nišlije sa pravom ne veruju besmislenoj tvrdnji republičke vlasti da želi da preuzme uspešni Aerodrom u Nišu, kako bi njime bolje upravljala od Nišlija.

– Bahata i nesposobna naprednjačka vlast u Nišu i njeni skupštinski sateliti objavili su prethodnih dana svoje sramne i za građane ponižavajuće namere da, bez ikakve ozbiljne studije a ni ekonomske procene, poklone Republici Niški aerodrom, i time najbezočnije svoje partijske interese stave iznad interesa Nišlija i Niša. I to nakon što je država Beogradski aerodrom ustupila francuskom koncesionaru, a koji upravlja i Aerodromom u Prištini -naglašava opozicija.

Opozicione partije najavljuju protest i na dan kada bude zakazana sednica Skupštine grada, na kojoj će se odlučivati o sudbini Aerodroma, kao i tribinu na kojoj će pozvati sve niške odbornike i zatražiti od svakog pojedinačno da glasa protiv poklanjanja Niškog Aerodroma.

SRBIJADANAS.NET

Advertisements

error: