VUČIĆ dao milion evra Partizanu, a bolnica DRAGIŠA MIŠOVIĆ se gasi zbog dugova!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Sudski izvršitelji u ponedeljak u KBC Dragiša Mišović popisuju stvari pred zaplenu imovine u vrednosti od oko milion evra. Bolnica je na udaru izvršitelja zbog 12 ari zemljišta koje je, pre nacionalizacije, pripadalo jednoj beogradskoj porodici, a sada, prema sudskoj presudi, naslednici tog placa KBC Dragiša Mišović bi trebalo da plati nadoknadu.

Vreme curi, a decenije nerešenih sporova stižu na naplatu i sve je bliže ponedeljakm kada bi sudski izvršitelji za zaplenu mogli obeležiti ultrazvukove, EKG aparate i vozni park KBC Dragiša Mišović.

“Desi li se nešto da se pleni imovina, bolnica neće moći da radi. Sva osnovna sredstva koja postoje u bolnici od dijagnostičkih aparata do opreme koja služi za potrebe bolesnika su neophodni za rad bolnice”, kaže direktor KBC Dragiša Mišović Radisav Šćepanović.

Direktor Šćepanović kaže da mu ni posle šest godina suđenja nije jasno zašto naslednici zemljišta nisu tužili državu već bolnicu.

1960. godine država je nacionalizovala plac, a zatim ga je tri godine kasnije KBC “Dragiša Mišović” kupio od Opštine Savski venac. U međuvremenu je to parče zemlje promenilo još dva vlasnika. Prvo ga je kupio Dom časnih sestara, a zatim su tu zemlju 1992. prodale preduzeću “Koling”, koje je u stečaju.

Advertisements

U Komori javnih izvršitelja kažu da se sa rasprodajom imovine neće početi odmah.

“Ta imovina neće biti oduzeta u ponedeljak, već će ostati na korišćenje dužniku, dakle sa zabranom otuđenja. Nakon toga sledi sledeća faza gde se procenjuje ta popisana imovina, a nakon toga bi moglo doći do prodaje te imovine”, objašnjava Neda Petrović iz Komore javnih izvršitelja.

“Njima treba izvesno vreme da to stave na javnu prodaju, kad dođe taj dan, oprema će da se iznese iz bolnice, ne verujem ja da će oni mnogo čekati”, kaže Šćepanović.

A bolnica je već godinu dana u blokadi, pošto je do sada Simonidi Tanasijević isplatila tri miliona dinara. U aprilu je Tanasijevićeva, inače lekarka u penziji za Večernje novosti najavila i odustajanje od daljih potraživanja.

“Nikad u životu se nisam borila za novac po svaku cenu. Želim da imam dovoljno para da pristojno živim, da odem u pozorište ili na jednodnevni izlet. Novac koji sam do sada dobila od KBC “Dragiša Mišović” mi je za to sasvim dovoljan i odustaću od daljeg izvršenja”.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: